Brev:
Sovevaner, korte lure hele tiden
Hej Helen.
Jeg er ny her på siden, men har læst mange af spørgsmålene, og har også kunne bruge mange af svarene, men jeg har lige et par ting jeg vil høre om du kan hjælpe mig med.
Jeg har fået en dejlig dreng, August som er født 31/7 dvs han er 6 1/2 uge, Fødslen var lang og hård, men alt gik godt. Dog har vi haft rigtig mange problemer med amningen, som vi kæmpede med de første 3 uger. Indtil jeg tilsidst traf beslutninegn om at stoppe. Så nu maker jeg ud, og 95 % af det han får er min mælk (har vidst rigeligt af den)
Mit problem er natte søvnen, August tager somregel èn lang lur fra ml. 20-22 tiden også til 1-2 tiden, og det er jo perfekt, men derefter vågner han hveranden time. Og fra kl.6-7 stykker og til 10-11 tiden, hver time. Han sover så kort at han kun kan spise halvdelen af det han plejer, og blir jo derfor hurtigt sulten igen.
Ved 11 tiden tager han somregel en lur på et par timer. Ellers sover han ml. 1-3 timer resten af dagen.
Jeg er jo i ...
... den heldige situation at jeg ved præcis hvad ha får at spise, og han skal ikke knokle for at sætte mælkemængden op, så det kan ikke være det. Han spiser som regel 120 ml. af gangen nogengange mere/mindre.
Om natten klare jeg det fint med at komme op, men om morgenen/formiddagen er jeg efterhånden så træt at jeg hurtigt blir frustreret over lige at nå at falde isøvn, for så at sku op igen. Jeg prøver at lære ham hvad der er nat og hvad der er dag, ingen lys og ingen snak.
Sidst på natten/morgenen siger han utrolig mange presselyde både når han spiser og når han skal sove bagefter, han er meget svær at få til at bøvse, og prutter heller ikke så meget mere som i starten. Han har afføring hver dag.
Tilsidst han vil ikke bruge sutten, kun hvis han er sulten, hvor han selvfølgelig ikke skal have den. Han vrænger ansigt og laver opkast bevægelser når man putter den i hans mund.
Det var vidst det hele, håber du kan give nogle gode råd.
Med venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte