Svar: Kan et barn få for meget mælk?
Kære Renata
Børn kan godt få for meget mælk og det lyder som om at du skal skrue din datters indtag af mælk og mælkeprodukter lidt ned.
Det anbefales som din læge har sagt, at børn får ca 500ml mælk dagligt og det er alt incl. Det vil sige den mælk hun får af kop og den mælk som naturligt indgår via madlavningen, som sovs, yoghurt osv. Samlet bør hun ikke overstige ½ liter om dagen.
Børn der drikker meget mælk kalder man for mælkedrankere og det er et problem fordi det giver barnet ernæringsmæssigt problemer. Hvis en stor del af barnets energiindtag dækkes af mælke og mælkeprodukter, så bliver barnets kost for ensidig. Det betyder at barnet blandt andet får for lidt jern i kosten og det kan på sigt medføre blodmangel. Det giver også trætte og ofte meget blege og uoplagte børn ... Drikker børn mere end 500ml mælk dagligt er ...
... der simpelthen ikke plads til andre og mere vigtige fødevarer som f.eks. groft brød, frugt, grøntsager, kød og fisk.
Din datters mavepine kan godt skyldes hendes indtag af mælk, men det kan naturligvis også skyldes at hun har fået en virus eller andet, hvor lidt kogt vand eller te ofte lindrer lidt ...:o)
Så ja, det er ikke godt for Victoria at drikke så meget mælk og du bør holde igen med at tilbyde hende flere kopper mælk dagligt. Hun kan sagtens nøjes med at drikke en kop mælk om morgen og en kop mælk om aftenen, så kan hun få lidt yoghurt en gang imellem, lidt sovs til sin mad og lignende - og så er hun meget fint dækket ind. Hun bør ikke tilbydes mælk af kop til alle måltider, men bør drikke vand, som er den bedste tørstslukker for hende.
Håber dette er forklaring nok og hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.