Annonce

Annonce

Svar: Hoste, bevægelse, opkastninger


12. september 2008

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Susanne

Når børn bliver forkølet, så begynder de ofte også at hoste. Det at hoste er en helt naturligt reaktion, det er måden vi renser vores luftveje på, at hoste er en naturlig forsvarsmekanisme mod røg, slim, snot osv. og derfor anbefales det ikke at man giver børn hostesaft ... Hoste og forkølelse, hævede slimhinder osv. kan derimod lindres lidt ved at tilbyde barnet varm mælk eller lidt lun te (f.eks. kamillete) evt med lidt sukker.

Hvis barnet hoster meget længe, altså hoster i flere uger og samtidig har en hvæsende vejrtrækning - det lyder næsten som en kaffemaskine, der trænger til at blive afkalket, så har barnet ofte astmatisk bronkitis og det skal naturligvis behandles. Men som udgangspunkt er det at hoste altså noget naturligt ... :o)

Det er også meget naturligt at børn kaster op i forbindelse med at de er forkølede, har hævede og irriterede slimhinder, ondt i halsen osv. Det er derfor svært at vurdere, hvorfor Nikolai kaster op hos jer - om det er den infektion han har lige nu, som gør det værre eller om han har et reelt problem med at synke og fordøje mad i stykker. Hvis han bliver ved med at kaste op flere gange om ugen, ...


Annonce

... så synes jeg I skal drøfte det med lægen. Evt. kontakte en øre-næse-halslæge (det kræver ikke henvisning) og så få tjekket netop øre-næse og hals for at se om han har hævede mandler, polypper eller lignende, som giver ham problemer.

Det er helt fint at du bruger kravlegården som et sikkert opbevaringssted for Nikolai, når du har andre praktiske gøremål. Det er normalt at han er så motorisk urolig, vugger på alle fire, rejser sig, sætter sig, hiver sig frem, skubber sig tilbage osv. Det hører alderen til og han øver sig, mærke sin styrke, træner sin balance - det lyder altså fint det du fortæller :o)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Du må sætte en lille pude i ryggen, vikle et håndklæde eller lignende om ryglænet så han ikke slå sig, når han sidder og rykker frem og tilbage i sin stol.

Med hensyn til tandfrembrud, så hjælper agurk og også en ristet rugbrødsskorpe eller lignende. Du kan også købe 'gummedråber' hos Matas - jeg tør dog ikke sige om de virker ... Hvis han har meget ondt kan du også tilbyde ham lidt panodil - men tal med lægen omkring det. Han må ikke få for meget :o)

Håber du hermed er hjulpet lidt videre på vej og er lidt mere rolig - fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

Vaccination

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:

- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1

- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2

- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3

- 15 mdr.: MFR 1

- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)

- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce