Svar: Sygdom og spiser ikke
Kære forældre
Det er altid rigtig hårdt når ens barn er syg, sover dårligt og ikke spiser eller drikker særlig meget og jeg kan godt forstå at I synes det er rigtig hårdt.
Det er fint at I har talt med lægen om panodil. Det skal naturligvis bruges med omtanke, men netop det at man kan slå feberen ned og fjerne de værste smerter kan give lidt mere appetit og gøre at jeres lille dreng begynder at drikke og spise lidt mere.
I skriver at han har blærer i munden og det gør naturligvis ondt. I skal derfor være opmærksom på at frugt, saft, juice og lignende kan svie i munden på ham og være direkte ubehageligt. I stedet kan det være rart at få lidt mælk og mælkeprodukter, som smører og lindrer, ligesom lidt lysere og blødere brød kan være mere rart end det lidt grovere og mere bitre brød.
Det vil også være rigtig godt at give ham grød, f.eks. havregrød, som samtidig giver hans mave lidt at arbejde med. Du må også gerne give ham kiks - en mariekiks er okay til syge børn, ligesom en is kan være rigtig dejlig. Lidt ris eller pasta med lidt sovs kan også være godt ...
... - det er let at spise og giver en vis mæthed og ro i maven. En kop te med lidt sukker og mælk eller varm mælk må han også gerne få.
I det hele taget er det en rigtig god idé at tilbyde ham det, som han viser interesse for og lade ham spise, det han vil. Mere end holde fokus på hvad han får.
Det vil derudover være en rigtig god idé at du lader ham sidde lidt på skødet, når I skal have mad, så han kommer lidt væk fra sin stol i en periode, når han lige nu er ked af at sidde der. Det er sikkert ikke stolen han protesterer over, men mere det at skulle spise - han har ondt i halsen og i munden og han ved godt at når man sidder ved bordet, så skal der noget ind der, hvor det gør ondt ... derfor protesterer han. Jeg tænker derfor at du skal prøve at sidde med ham på skødet og så se om han viser lidt interesse for den mad du har på din tallerken, så han stille og roligt får en fornemmelse af at lidt godt kan spises, at det kan være okay at få lidt i munden igen.
Jeg håber for jer alle tre at han snart blive rask, rigtig mange tanker herfra og rigtig god bedring:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.