Annonce

Annonce

Brev:

Spiser ikke til frokost, vægtforøgelse og flaskenedtrapning


10. september 2008

Alder:
10 mdr.

Spiser ikke til frokost, vægtforøgelse og flaskenedtrapning

Kære Helen

Så har jeg virkelig brug for endnu et par gode råd og input fra dig!

Det går egentlig rigtig godt med begge unger. De er blandt andet begyndt at sove bedre om natten og skal starte i dagpleje i næste uge, hvilket jeg er meget spændt på.

Mine spørgsmål handler primært om frokosten, som altid stiller store krav til min tålmodighed… Her serverer jeg brødhapser med forskelligt pålæg. Fx avocadomos, makrel, humus, leverpostej, torskerogn eller smøreost. Jeg har forsøgt med bondebrød og diverse alm. rugbrødsskiver uden kerner. MEN de spiser nærmest ingenting, nogle gange kun 2-4 små hapser, hvilket de jo ikke kan blive mætte af.

Min pige skal oven i købet have MEGET små bidder. Dette gælder især med brød. Hun sidder bare og spytter det hele ud igen næsten uanset pålæg. Hvis jeg giver hende noget i hånden, tager hun det op og smider det på gulvet. Drengen skal ”distraheres” med fx en brødskorpe, som han kan sidde med selv, så han ”glemmer”, at han ikke gider spise. Ellers kniber han bare munden sammen. Han kan godt spise lidt hapser selv, men gider ikke altid. Tænker at det måske er noget selvstændigheds-noget. Pålæg, som de har spist ok af den ene dag, kan de afvise den næste.

Det er vigtigt, at især min pige får tilstrækkeligt med næring, idet hun skal øge sin vægt (vejer 6,8 kg). Vi har været til diætist på hospitalet og skal nu berige hendes kost med ekstra kalorier. Dvs. ekstra fedtstof, saftevand, fløde, kiks, fedt pålæg m.m. Det er meget let morgen og aften, hvor de får skemad, men jeg savner lidt ideer til frokost og mellemmåltider. Er ikke så glad for at give hende sukker. Jeg skal også give dagplejemoren en kostplan.

Mine spørgsmål er så:
Skal jeg fastholde brødhapser og pålæg til frokost og leve med, at de ikke spiser ret meget?

Har du forslag til alternativer, eller skal jeg supplere med anden mad efter brødet fx skemad?

Mange madplaner til babyer i den ...


Annonce

... alder indeholder en masse måltider/mellemmåltider, som jeg har svært ved at få plads til (se vores plan nedenfor). Det undrer mig derfor, hvis de ikke skulle være sultne til frokost?

Har du nogen ideer til kalorierig mad (frokost og mellemmåltider), uden at jeg får vænnet min pige til for meget sukker i maden eller kræsenhed?

Hvad med MME? De seneste nætter har de sovet fra ca. 19.30 til 5.20 i træk, hvorfor de ikke får midnatsflaske. Får de en flaske omkring 5-5.30 tager det appetit fra morgenmaden kl. 7. Hvordan skærer jeg bedst muligt ned på MME (frem mod et års alderen) og tilfører mælk i løbet af dagen i stedet, så de får den mængde, de skal have? Min pige er god til at drikke af kop, men min dreng gider ikke rigtig (kan godt).

Vores dagsplan:

Kl. 7 – havregrød lavet på sødmælk med moset banan og fedtstof

Kl. 8.15/8.30 – MME 50-100 ml. før formiddagslur. Sover ofte 2-3 timer.

Kl. 12. – Frokost rugbrødshapser med diverse pålæg, avocadomos på ske, brødskorper, sødmælk af kop

Kl. 13.30 eller senere – eftermiddagslur 1 time

Kl. 15 – eftermiddagsmåltid. Til drengen tykmælk med havregryn og frugtmos, til pigen frugtyoghurt med havregryn og flødeskum.

Kl. 18 – Aftensmad. Grov grøntsagsmos med kød eller rester fra vores mad dagen før (fx kødsovs, laks, ris, pasta) med ekstra fedtstof. Her spiser de ofte godt, især hvis det er ret findelt mad (ikke blendet). Mælk af kop.

Kl. 19-19.30 – MME 180 ml.

Herefter plejer de at få en flaske igen, når de vågner i løbet af natten. 180 ml.

Nå ja, lige et spørgsmål mere :-). Min pige sidder fint og kan godt sidde længe og lege. De sidste par dage er det dog som om, hun falder lidt sammen i ryggen, når hun sidder. Er det for belastende for hende at sidde (vi taler ikke om flere timer eller noget)? Skal vi lægge hende mere på maven igen, selvom hun brokker sig? Hun kravler ikke.

På forhånd tak!

Med venlig hilsen
Christina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex

Udstyr til nyfødt - tjekliste

Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:

- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce