Annonce

Annonce

Brev:

Slår sig selv - 12 mdr.


9. september 2008

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Slår sig selv - 12 mdr.

Kære Helen, tak for de mange gange du har hjulpet os tidligere.

Sidst jeg skrev, var det fordi Luna ikke ville spise. Hendes far fik en meget voldsomt udbrud af forkølelsessår, og det mente lægen måske også at Luna havde haft i munden og trøske samtidig… hun har stadig lidt trøske. Luna spiser bedre nu, men stadig ikke meget, derfor giver vi hende mad og drikke hver 1½ time, så får hun trods alt lidt ned. Havde tabt sig 700 g. på 1 ½ uge.

Nå men jeg bliver desværre igen nødt til at bede om råd.
Jeg ved ikke hvor meget forhistorie jeg skal fortælle inden jeg stiller spørgsmålene?

Luna er begyndt at slå sig selv med flad hånd i hovedet, sjældent banker hun hovedet ind i puderne i sofaen, men gør det indimellem.

Luna bliver om 14 dage, et år. Hun har kravlet siden hun var 8 ½ måned og er god til det, hun står selv nu og kan gå 4-5 skidt uden hjælp. Hun er en meget aktiv pige som i vuggestuen får ros for hendes motorik, og gå på mod - er ikke bange for at prøve noget af. Hun har derfor heller ikke været en pige som har siddet meget på skødet. Dog har vi været anerkendende i vores metode, når hun er faldet, snurret rundt eller på anden vis har slået sig eller blot er blevet forskrækket, uanset om hun græd eller blot lidt pivet, så har vi taget hende op, sagt til hende at vi godt så hvad der skete og spurgt hende om det gjorde ondt, og trøstet hende, - hun har enten puttet sig ind til os og grædt videre, eller så har hun givet tegn til at ville lege videre. Udover det har vi selvfølgelig kysset og krammet og nusset i stor stil, hun er jo vores lille trold.

Jeg ammer hende stadig morgen og aften. Hver morgen vågner hun mellem kl. 6-7, og vil ikke sove videre. Jeg som mor går ind til hende, vi sidder i lænestolen og putter, nogle gange går vi ind til far i soveværelset og så putter vi alle, hun får ...


Annonce

... bryst og ca. kl. 7 står vi op.. herefter følger dagens program. De dage hun skal i vuggestue bliver hun afleveret kl. 10 og hentet igen kl. 15.30.

De fortæller i vuggestuen at hun græder en del, og meget gerne vil sidde på skødet og putte. En anden Luna end vi kender… de forsøger selvfølgelig at dække hendes behov.

Hjemme, tumler vi tit alle sammen, lige før hun skal i seng, vi sidder i sofaen og Luna smider sig selv rundt i puderne. Der bliver krammet og kysset og kildet. Lunas far elsker også at nusse og hygge med Luna. Vi går til svømning. Vi danser tit, gynger og bruger haven lystigt, vi har indrettet noget at stuen til lege plads, med store puder, tykt gulvtæppe, vi ser først fjernsyn når hun er gået i seng. Ja du har godt høre jeg remser alt op, jeg synes vi gør det rigtige, og bliver ked af det og bekymret over at det at hun slår sig selv kan være en reaktion på manglende kontakt? Eller hva?

Luna slår sig selv ofte, når hun skal skiftes, når hun bliver irettesat, når hun er i slutningen af sit måltid, midt i en leg, måske også når hun er træt. Jeg kan have hende i mine arme, vi putter og vugger, hun ligger og klapper sig selv i hovedet eller mit bryst. Vi har læst et par andre svar du har givet ang. dette, og vi forsøger at aflede hende, uden held.

Når vi siger skarpt, nej Luna! så holder hun op, men kan godt lige gøre det igen for at se om vi mente det, nogle gange må vi tage hendes arm og sige nej samtidig, men så griner hun bare og tror det er en leg…??

Hun sover nogenlunde. 2 gange lure a 1 ½ times varighed, i løbet af dagen. Sover fra 20/21 til 5.30/6, for det meste uden afbrydelser men den sidste uge med nogel opvågninger i løbet af natten og vågnet tidligere end ellers for først at ville falde i søvn igen 1 timer efter.

Hvad mener du Helen?

Hilsen Lunas forældre.
Line og Steffen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce