Brev:
Mad i vuggestuen
Hej Helen.
Jeg er sikker på, at du endnu en gang kan hjælpe mig med et par spørgsmål i forbindelse med min søn på 7 1/2 måned.
Han er begyndt i vuggestue for 3 uger siden og det går rigtig godt. Han er glad for at være der og pædagogerne virker meget søde og opmærksomme og er flinke til at informere om, hvad der er sket i dagens løb af både gode og mindre gode ting, så som om han har sovet, spist og hvor meget og hvor længe eller om han har været glad eller ked af det. Stor lettelse for sådan nogle førstegangsforældre som os ^_^
Desværre mangler de en madmor i vuggestuen, hvorfor ungerne selv skal have "madpakke" med. Han spiser endnu ikke rugbrød, da jeg prøver at begrænse indtaget af gluten så længe som muligt. Han spiser derimod masser af grød og grøntsagsmos, så han får gerne nogle grøntsager og lidt kød med, som så bliver moset... men er der andre ting jeg kan give ham med i madpakken?
Jeg tænker også ting han selv kan sidde og småbide lidt i - der giver vi allerede tørre skorper og agurk, men har du andre forslag? Det samme gælder mellemmåltider, som nu består ...
... af frugt og frugtmos, knækbrød eller andre ting han kan sidde og sutte på uden måske ligefrem at få så meget mad ud af det.
Jeg kan også godt blive lidt i tvivl om han får for meget/lidt i løbet af en dag, så du får lige en oversigt over maden:
ammes om natten/tidlig morgen
grød, når han står op - cirka 7-7.30
afleveres i vuggestue og har følgende med:
modermælkserstatning (får 1-2 dl i løbet af dagen der - er det for meget, når han også bliver ammet 3 gange i døgnet? Eller skal han have mere mælk?)
et par stykker frugt
frugtmos
grøntsagsmos med lidt kød
hentes 13.30 og ammes så snart vi er hjemme
frugt eller mos i løbet af eftermiddagen
aftensmad - grøntsagsmos eller grød
ammes inden sengetid
Er det for meget grønt, hvis han får både grøntsagsmos i vuggestue og til aften? Bør vi i stedet give grød på hverdagene, hvor han får "rigtig mad" i vuggestuen?
Endelig skal jeg høre hvornår jeg kan begynde at give ris og pasta? Jeg er i hvert fald ved at køre lidt kold på alle de kartofler... ^_^
Jeg glæder mig til at høre fra dig!!
Mange hilsener
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.