Annonce

Annonce

Brev:

Vågner og skriger om natten


6. september 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Vågner og skriger om natten

Hej Helen,

Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min datters natlige opvågninger. Hidtil har jeg ammet hende ved sengetid, og igen ved 23-24-tiden, når jeg går i seng, og så igen ved 5-6-tiden om morgnen. Hvis hun er vågnet på andre tidspunkter om natten, har jeg hurtigt lullet hende i søvn igen.

Den seneste uges tid er hun begyndt at vågne flere gange om natten. Hun er næsten umulig at lulle i søvn igen. Hun skriger og skriger og sætter sig op og virker helt utrøstelig. Hun vågner somme tider allerede en times tid efter hun er blevet lagt til at sove. Og selvom vi får hende til at falde i søvn igen, vågner hun igen - nogle gange efter ½ time, nogle gange efter 2 timer...

Jeg har prøvet at amme hende ved 2-tiden om natten, i håb om, at det kunne erstatte amningen ved 5-6-tiden om morgnen. Men det virker ikke. Hun falder umiddelbart i søvn af amningen, men vågner igen efter nogle timer og samme skrigeri gentager sig. Nu har vi kapituleret, og jeg ammer hende de par gange hun vågner efter vi er gået i seng. Men vi er bange for, at antallet af natamninger igen vil stige, ...


Annonce

... og så var jeg egentlig ret glad for kun at vågne én gang for at amme.

Hun har generelt været inde i en "besværlig periode" med tynd mave og afføring i de fleste bleer. Hun har været mere ked af det og har mistet appetitten. Men netop den seneste uges tid har hun fået det bedre og bedre, og nu er maven helt normal og appetitten er i høj grad vendt tilbage. Hun er glad, energisk og nysgerrig osv. Nætterne er til gengæld blevet værre.

Hvad angår amning, så er hun blevet en hyggespiser. Hun er altid klar til at blive ammet. Og hun sutter aktivt på brystet længe efter at det tydeligvis er tømt. Det er faktisk altid mig der får hende til at slippe. Og de første gange jeg får hende til at slippe, rækker hun helt desperat ud efter brystet for at sutte lidt mere.

Skal jeg amme hende, når hun vågner? Eller skal vi være standhaftige og trøste hende i søvn uden mælk? Tror du det er en kort fase, eller et tilbageskridt? Vi tænker på, om det kan være den frygtede "seperationsangst"? Eller om hun simpelthen er i gang med et appetitspring og derfor er mere sulten?

Venlig hilsen Nana

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Massage - baby

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce