Svar: Spædbørn og autosæder
Kære Sandra
Rådet for større færdselssikkerhed anbefaler at man transporterer sit barn i en baby-autostol. I den er barnet fastspændt med ryggen til kørselsretningen, hvilket er den absolut sikreste stilling i tilfælde af sammenstød.
Det anbefales at baby-autostolen bruges med almindelig sund fornuft. Det betyder at stolen kun bruges til transport i bilen og at den ikke bruges som 'babysitter' der hjemme eller når man er på indkøb. Den bruges til transport i bilen og ikke andet.
I de første par måneder kan barnet sidde i stolen i op til ca 30-45 minutter om dagen. Skal man på en længere tur, kan barnet dog godt sidde ca 2 timer af gangen i babystolen ude at der sker noget ved det. Det kan dog være en god idé at holde pause undervejs og hvis barnet er faldet i søvn at flytte lidt ...
... på det imens det sover, så det får skiftet stilling. Præcis ligesom vi selv gør, hvis vi sidder i samme stilling over lang tid.
Det er naturligvis vigtigt at prioriterer sikkerheden, når du skal køre med dine børn og hvis I bor sådan og har har indrettet jer sådan at du skal køre børnene 45 minutter hver dag x 2 daglig, så må det være sådan. Det burde ikke skade dit barns ryg.
Men du skal så sørge for at dit barn ikke sidder passivt i øvrigt i løbet af dagen. Dit barn kommer til at sidde nok i autostol og derfor skal du ikke placere barnet i skråstol, sækkestol eller lignende. Når I er hjemme skal barnet ligge i sin lift eller på et tæppe på gulvet, hvor det kan bevæge sig, styrke sine muskler.
Fortsat held og lykke og held og lykke med den forestående fødsel og familieforøgelse :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.