Annonce

Annonce

Brev:

Gerne have suttelut


1. september 2008

Kategori:
Alder:
2 år

Gerne have suttelut

Kære Helen

Long time, no…. :) Men det er jo alt sammen positivt, for ”Puttemus” har det godt! Men nu henvender vi os til ”Netfidusen” (hæ!) angående sut-situationen!

Vi erkender det blankt: Vi har været åh-så-konsekvente omkring mad og sove og god opførsel og det har givet pote, men den sut altså! Grunden er nok, at vi, som du ved, har været lidt omkring i Danmark og verden i øvrigt i år – det er fx den tredje vuggestue, drengebarnet går i inden for et halvt år. Nu er vi dog landet og skal ingen steder. Vores guldklump har gået i vuggestuen i 2 uger og er ifølge personalet faldet rigtigt godt til. Samtidig med det, er han en rigtig god ”taler” – det er SÅ nemt, for vi forstår alle sammen, hvad han vil. Han taler i lange rigtige sætninger, hvilket er kommet lidt bag på os. Men: Jubi!!

Netop på grund af rejser, flytning og så videre har han fået sutten, når han beder om den. Og det er for tiden en del. Han insisterer fx på at have den på vej hen i vuggestuen. Det er for så vidt ikke et problem, for han smider den lige så snart han skal ...


Annonce

... spise eller bliver optaget af noget andet. Men omvendt må vi se i øjnene, at vi altid har sut, når vi kører i bil, handler eller lignende. Han kan også godt lide at løbe lidt rundt med den, når han er træt.

Jeg synes, han har klaret det helt og aldeles over forventning, det her med at håndtere de mange skift, og han er tydeligvis rigtigt glad for det nye hus, hvor der er plads inde og ude og 15 legekammerater på en skøn lukket vej uden trafik. Vuggestuen er superdejlig – det er en skovvuggestue, så han får masser af frisk luft, lige noget for ham, der også motorisk er rigtigt godt med. Han kører fx på to-hjulet gå-cykel (sådan en uden pedaler og støttehjul). Og her mener jeg KØRER med lynets hast og kan balancerer og alt muligt. Han er glad, den lille, og så er vi jo alle sammen glade.

Men altså: Skal vi lave regler for sutten nu, eller skal vi give det lidt tid på grund af alle omvæltningerne? Jeg ved, at de fleste andre familier, jeg kender, er mere skrappe end vi, men jeg er lidt i tvivl. Han finder ro ved sin sut jo!

Kærlig hilsen
Mor K

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce