Svar: Sove ude hos andre
Kære Maibrit
Små børn har rigtig svært ved at lukke lyde ude, det hører ligesom alt ...
Når du går og hører radio, så kan du lukke til og fra. Det betyder, at du f.eks. hører en melodi, som du synger med på. Så kommer der noget snak som du ikke hører, så kommer der en ny melodi og noget snak som du hører og så kommer der igen noget, som ikke interesserer dig. Du er også i stand til at filtrere baggrundsstøj væk. Du hører ikke trafikken på vejen, du hører ikke fuglene fløjte i haven osv.
Valdemar har ikke denne evne, han hører ligesom det hele og især når I er andre steder end hjemme, hvor der er nye lyde, nye stemmer, biler, fuglefløjt osv. så bliver han naturligt mere forstyrret. Derfor sover han dårligere og har sværere ved at finde roen, når I er ude.
Det ændrer sig naturligt i takt med at han bliver ældre. Men indtil da, så vil det være rigtig godt at du ...
... medtænker at han har brug for hjælp til at blive skærmet. Det vil således være rigtig godt at putte ham i et tilstødende lokale, når I er på besøg hos dine forældre. Putte ham, hvor der er mest muligt ro, så han så vidt muligt ikke bliver forstyrret.
Det er en god idé at lære ham at sove i barnevogn. Hvis du kan gøre det til en vane at mindst en af lurene i løbet af dagen foregår i barnevognen, så bliver han stille og roligt vant til at sove ude og det er, som du selv er inde på, praktisk at han kan sove der - også når I er ude. Barnevognen bliver således et genkendeligt og trygt sted at sove og derfor vil han i den kunne sove rigtig godt uanset hvor I er.
Generelt er vi jo i DK meget glade for at børn sover ude, får frisk luft og æblerøde kinder. Men der er også noget praktisk i at lære børn at sove der, netop når man skal nogen steder.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.