Svar: Gravid - tager jeg nok på?
Hej med dig
Dejligt at høre at graviditeten skrider stille og roligt frem og at du nu mærker liv hver dag - det lyder som om at hun har det godt derinde ...:o)
Når man er normalvægtig, så er det almindeligt at tage mellem 10-15 kilo på under graviditeten. Sundhedsstyrelsen og forbrugerstyrelsen har lavet en pjece der hedder "Råd om mad og motion når du er gravid". Du finder den på sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk.
I denne pjece er der en figur, en graf, hvor du kan se om din vægtstigning forløber planmæssigt ved at føre din egen vægtstigning løbende ind i figuren. Du kan naturligvis også spørge din jordemoder eller din læge:o)
Det er lidt forskelligt, hvordan man tager på, ofte kommer vægtstigningen først rigtigt, omkring det tidspunkt hvor du er nu og så stiger vægten stille og roligt frem til fødselstidspunktet. Da det er dit andet barn, så kan du ...
... måske huske hvordan du tog på sidst - måske kan du finde din gamle vandrejournal og se om vægtstigningen var nogenlunde som nu.
Når man når termin vil vægtøgningen gennemsnitligt være fordelt således:
Foster 3500 gram, moderkage 600 gram, fostervand 800 gram, livmoder 1000 gram, brysterne 400 gram, blodvolumen 1200 gram,
væske i vævet 1200 gram, fedt 3500 gram - Det giver ialt en gennemsnitlig vægtstigning på 12,1 kilo.
Jeg synes du skal spørge din læge eller jordemoder hvorvidt det at cykle 17 km hver dag er for meget. Det er normalt fint at cykle og det er også vigtigt at holde sig i form under graviditeten, men nogle gange skønnes det nødvendigt at dyrke motion på et lidt lavere niveau end man gjorde inden graviditeten. Det er din læge og jordemoder, der skal vejlede dig her:o)
Jeg håber ovenstående hjælper lidt på vej og giver lidt ro. Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.