Brev:
Mad, ingen appetit
Hej Helen.
Igen må jeg skrive til dig ang Luna som nu er 11 måneder.
Hun har altid været glad for mad og har været godt til at spise selv. Men her i lørdags ville hun pludselig ikke have noget at spise, søndag ligeså og var meget pyldret. Natten mellem søndag og mandag brækkede hun sig rigtig meget. I dag er det onsdag, hun har ikke brækket sig siden, men har heller ikke villet spise noget, dvs at hun ikke rigtig har spist i 5 dage.
Hun får tilbudt alle sine ellers ynglings ting, most ikke most, mange små hyppige måltider, + andet mundguf. Men nej enten vil hun ikke tage det, eller også spytter hun det ud, hun har fuldstændig mistet interessen i maden. Hun har heller ikke den store interesse for at drikke, har forsøgt af forskellig glas og krus, det går lidt bedre når det er med sugerør.
Jeg, morgen og aften ammer, ellers har vi formået at klemme lidt morgen grød ned max ½ dl ...
... og til eftermiddag lidt yoghurt med frugt mos + kold nan3 til morgen og til aftensmaden. Hun har siden fredag tabt 400 g. Luna er bestemt ikke en stor pige i forvejen, 76 cm, nu 8,7 kg…og er aktiv, kravler og går langs ting og med sin skubbe vogn, har gjort det siden hun var 8 ½ .
Luna startede på indkøring til vuggestue for en uge siden. Tidligere sov hun formiddags lur fra 9.30-10.30…men den har vi fjernet da det passer bedre ind i vuggestue rytmen. Hvor de spiser frokost allerede kl. 10.30 og børnene bliver herefter lagt til lur 11.15-11.30. så sover hun 1-2 timer og så får hun en eftermiddagslur ved 16.00 tiden. Det er endnu ikke helt afprøvet i vuggestuen da Luna indtil nu er kommet hjem efter frokost og taget lurerne hjemme. Hun sover natten igennem fra 20/21 til 6.30/7.10
Hvad skal vi gøre, vi er meget bekymret for hendes appetit og dermed hendes vægttab.
Hilsen Lunas mor, Line
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...