Svar: Får han mælk nok - 7 mdr.
Kære Milal
Din dreng er lige knap 7 måneder gammel og de fleste børn vil i 7 måneders alderen kunne nøjes med ca 4 amninger dagligt, samt den mælk der indgår i grød og mos. Selvom du ikke ammer i løbet af dagen mere, så lyder det umiddelbart som om at du stadig når op på ca 4 amninger og da du også bruger 100-200ml mme i maden, så lyder det umiddelbart som om at din dreng er dækket fint ind, hvad angår mælkebehov.
Derudover tilbyder du ham altid vand til maden og det lyder som om at han er glad for dette og på den måde får han også sit væskebehov dækket. Det lyder altså som om at hans indtag er i orden:o)
Man kan overveje hvorvidt han skal begynde med sit 4 måltid mad eller om man i stedet skal nøjes med de 3 og så tilbyde ekstra amning i stedet - f.eks. om eftermiddagen, så du er sikker på at han fortsat får nok.
Med hensyn til rugbrødshapsere, så vil de fleste børn være rigtig parate til dette omkring 8 måneders alderen og det betyder ikke noget hvorvidt de har tænder eller ej. Inden man når til dette, vil det ofte være rigtig godt at gøre maden lidt grovere, tilbyde lidt mere familiemad (ris med sovs - boller i karry og lignende) og derved vede barnet til lidt mad med mere bid i. Jeg kan ikke ud af dit brev se, hvordan din dreng ellers spiser og hvad du ...
... tilbyder ham - du må forsøge dig lidt frem og se hvad han er parat til.
Mit forslag til en dagsplan ser således ud:
Tidlig morgen 06: Ammes og sover lidt videre, evt. amning igen, når han vågner, da det lyder som om at han er glad for at vågne på denne måde:o)
Morgen 8: Havregrød lavet med mme, vand af kop
Formiddag 9.30: Tilbydes lidt frugtmos eller frisk frugt at sidde med i hånden, vand af kop
Puttes til formiddagslur
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, tilbydes ristede rugbrødsbjælker, brødskorper, agurkestænger og lignende i hånden at sidde med selv. Vand af kop
Puttes til middagslur ca kl. 13(evt. med lidt mme af en kop, tilbud om brystet men hvis ikke han vil så er det okay.
Eftermiddag 16: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden, vand af kop. Du kan også vælge ikke at introducere dette måltid og i stedet amme om eftermiddagen, så du på den måde fortsat sikrer mælkeindtaget.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, begynder at få lidt mere af familiens mad, kogte blomkål og broccolihoveder, kartoffelbåde og lignende at sidde med selv. Vand af kop.
Puttes til natten med amning ca 19.30
Sen aften 23-24: Ammes
Jeg håber at ovenstående plan vil hjælpe dig lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder