Brev:
Skubber og slår - 2 år, 3 mdr.
Kære Helen.
Jeg skriver fordi vores søn på 2 år skubber og slår de andre børn i vuggestuen. Det har stået på i et stykke tid. Der har været en bedring men efter sommerferien er det blevet dårligt igen. Vi har fra tid til anden også set det samme hjemme, dog aldrig i samme omfang. Institutionen har svært ved at se et mønster i hvorfor og hvornår det sker. Vi kan dog se, at det bliver værre i perioder hvor der sker forandringer, eksempelvis skift til anden gruppe.
Han er en sød og glad dreng. Han har sammenlignet med andre jævnaldrende let ved at dele legetøj med andre. Han er meget energisk og aktiv og med en god portion temperament. Han har altid været meget bevidst om hvad der foregår omkring ham.
Situationerne frustrerer os meget. Vi har prøvet meget forskelligt: aflede, skælde ud, forstår årsagen, tale med ham osv. ...
... Men egentlig ikke fundet løsningen. Vi er i dialog med vuggestuen. Vi har meget opmærksomhed på det hjemme, og føler ofte at vi er over ham hele tiden.
Når situationen opstår og han får skæld ud, så starter som regel en negativ spiral, som både institutionen, vi og ham selv har svært ved at komme ud af. Skubberiet bliver voldsommere og virker umotiveret. Han kan ikke komme ud af det og har derfor mange dårlige dage i institutionen.
Vi er derhenne hvor vi tænker to gange før vi får besøg af andre børn eller besøger andre. Vi har også tænkt på, om vi har været for meget ”curling-forældre” så han nu ikke kan tåle modgang eller et nej.
Kan du give et godt råd om hvordan vi skal hjælpe ham til at komme videre? Har vi sat for få grænser? Hvad er overhovedet normal adfærd for energisk en to-årig dreng?
Med venlig hilsen
Anders
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.