Brev:
Skubber og slår - 2 år, 3 mdr.
Kære Helen.
Jeg skriver fordi vores søn på 2 år skubber og slår de andre børn i vuggestuen. Det har stået på i et stykke tid. Der har været en bedring men efter sommerferien er det blevet dårligt igen. Vi har fra tid til anden også set det samme hjemme, dog aldrig i samme omfang. Institutionen har svært ved at se et mønster i hvorfor og hvornår det sker. Vi kan dog se, at det bliver værre i perioder hvor der sker forandringer, eksempelvis skift til anden gruppe.
Han er en sød og glad dreng. Han har sammenlignet med andre jævnaldrende let ved at dele legetøj med andre. Han er meget energisk og aktiv og med en god portion temperament. Han har altid været meget bevidst om hvad der foregår omkring ham.
Situationerne frustrerer os meget. Vi har prøvet meget forskelligt: aflede, skælde ud, forstår årsagen, tale med ham osv. ...
... Men egentlig ikke fundet løsningen. Vi er i dialog med vuggestuen. Vi har meget opmærksomhed på det hjemme, og føler ofte at vi er over ham hele tiden.
Når situationen opstår og han får skæld ud, så starter som regel en negativ spiral, som både institutionen, vi og ham selv har svært ved at komme ud af. Skubberiet bliver voldsommere og virker umotiveret. Han kan ikke komme ud af det og har derfor mange dårlige dage i institutionen.
Vi er derhenne hvor vi tænker to gange før vi får besøg af andre børn eller besøger andre. Vi har også tænkt på, om vi har været for meget ”curling-forældre” så han nu ikke kan tåle modgang eller et nej.
Kan du give et godt råd om hvordan vi skal hjælpe ham til at komme videre? Har vi sat for få grænser? Hvad er overhovedet normal adfærd for energisk en to-årig dreng?
Med venlig hilsen
Anders
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Fødetaske
En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.
Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder