Brev:
Ammestop - hvordan vi letter overgangen til at hun selv skal falde i søvn?
Kære Helen,
Min datter er nu halvandet år - og vi er nu nået dertil at amning er stoppet om natten. Det tog nok tre dage for hende at vænne sig til ikke at få mælk og hun sover nu hele natten. Får lidt vand hvis hun vågner og det fungerer fint.
Jeg ammer om aftenen efter aftensmad og når hun skal sove - hun falder ofte i søvn med brystet i munden.
Det fungerede fint i ugerne efter ammestoppet om natten, men nu er det som om, at hun ikke kan vente til det bliver aften og hun skal ammes.
Allerede om eftermiddagen begynder hun at løfte op i min bluse og pege på brysterne. Jeg siger nej og det hele ender med at hun kaster hovedet bagover, vrider sig i højlydte skrig og bliver umulig at få ned på jorden igen. Jeg kan aflede hende i en halv time ad gangen indtil hun kommer i tanke om mors mælk igen. Når far kommer hjem tager han hende og det ...
... hjælper lidt.
Hun spiser ost, pølse og drikker letmælk når vi kommer hjem fra vuggestue kl. 16, hvor hun er sulten. Hun spiser også lidt i vuggestuen.
Når vi skal spise aftensmad kl 18.00 vil hun ikke have noget. Hun vil ikke sidde i stolen og laver de samme scener igen. Det ender med at jeg giver hende mælk og hun falder til ro.
Jeg ved ikke om det hænger sammen - men hun vil heller ikke sidde i barnevogn når jeg henter hende i vuggestue. Det betyder at jeg bærer hende hjem på armen.
Jeg ville synes det var fint at amme en enkelt gang om aftenen inden hun skulle sove - men jeg tror ikke at lillepigen kan skelne imellem hvornår hun må få min mælk og hvornår hun ikke må.
Vil du anbefale et fuldt stop nu og har du gode råd til hvordan vi letter overgangen til at hun selv skal falde i søvn?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
C og E
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.