Brev:
Søvn og indkøring
Hej Helen!
Så har vi lidt flere spørgsmål omring vores dreng som er 10 mdr 1 uge ☺
Søvn:
I en lang periode er det gået rigtigt godt med at sove både om dagen og om natten. Vores dreng er sågar også begyndt at ville sove i sin barnevogn igen. Det har været fedt! Han har sovet 3 – 4 timer om dagen og så fra ca. 19. 30 – 6.00. Han har i denne tid ikke haft behov for meget hjælp til at falde i søvn. Det skal siges, vi forsøgte at lære ham at falde i søvn selv om aftenen uden resultat. Kunne dog nøjes med en sang eller to, mens vi sad eller gik med ham, lagde ham i seng mens han var meget døsig, hvor han så faldte helt i søvn.
Men her indenfor den sidste uge har det ændret sig. Nogle dage har han kun kunnet sove 2 korte lure på 45 – 50 min, nogle dage 2 lure på 2 – 2,5 time. Uafhængigt om han bliver puttet inde i egen tremmeseng eller i barnevognen. Om aftenen er det rigtig svært at få ham puttet. Aftenrytmen er den samme:
18.00: Familiemad
Bad
19.15 ca: Godnatgrød
19.30: Tandbørstning, læse bog, ammes
ca. 20.00: Puttes af enten far eller mor
Vi svøber ham ind i dynen og vugger ham lidt, men han begynder straks at protestere og laver flitsbue. Vi forsøger som oftest ikke at ”kæmpe” med ham, lægger ham i stedet i sin seng, hvor han bliver puttet med sin bamse. Straks begynder han at krybe rundt, op at stå ved tremmerne og går rundt vha af dem. Han griner og morer sig gevaldigt.
Vi starter med at bruge ”se til metoden”, som du før har anbefalet. Er dog i tvivl om, om vi bare skal lade ham blive stående/siddende eller ligge ham ned? Lige nu, lægger vi ham ned, hvor han straks bare rejser sig og griner. På et tidspunkt bliver han ked af det enten fordi vi ligger ham ned eller fordi han vælter. Så tager vi ham op, men han græder eller bliver hysterisk. Intet hjælper hverken at vugge, synge eller nusse! Når vi igen ligger ham ned, bliver han enten ked af det eller fortsætter sin leg. Ender som oftest med at han græder sig selv nærmest i søvn i vores arme.
Jeg har 2 gange forsøgt at lade ham tumle rundt i sin seng, mens jeg selv var i værelset ved siden af hvor han både kunne se og høre mig, dog uden hans lege fik min opmærksomhed. Sagde løbende ”godnat, nu skal du ...
... lægge dig til at sove”. Han forsøgte flere gange at få min opmærksomhed ved at stå og ”kalde” eller grine, hvor jeg så bare sagde godnat. Eller viste ham hvad jeg mente han skulle ved at ligge ham ned, finde bamsen m.m. Efter 1 time med dette blev han ked af det, hvor jeg så tog ham op, men det hjalp bestemt ikke for han blev hysterisk. Så startede vi forfra, men hvor han efter 10 min blev liggende og vendte og drejede sig. Kunne slet ikke finde ro, så jeg hjalp med at holde ham i hånden og nusse ham på panden. Så faldte han endelig i søvn. Hele seancen tog 1,5 time hvis ikke mere!
Kan det passe det skal ta så lang tid for ham selv at falde til ro? Synes det er synd, når vi kan se han til sidst er fuldstændig overtræt. Desuden er det alt for sent at falde i søvn 21.30, når han så står op kl. 6.00, synes vi.
Vi har forsøgt at putte ham senere, men virker som om det hele bliver værre af, at han er overtræt.
Hvordan kan vi lære ham at falde i søvn selv... og på kortere tid?
Udover søvnen er han en rigtig nem, glad og dejlige dreng, som spiser godt, leger, pludrer, kryber rundt, kommer selv op at stå vha møbler og kan herfra også selv sætte sig ned....
Der er 4 tænder som har været på vej den sidste måned ca., men synes nu at være lige under overfladen... Kan det forklare hans ændret adfærd?
I den seneste tid har mor ”øvet” i at være af sted uden barn i længere tid et par gange om ugen, hvor far har passet ... Har det noget at sige?
Hvornår går man fra 2 lure til 1? Tror ikke det er aktuelt lige nu, da ham virker meget træt de få gange det kun er blevet til 1 lang lur...
Indkøring: Vi skal starte indkøring i dagpleje om en uge og har 1 uge til dette. Vi har nu fået plads i vuggestue til oktober, som var vores ønske fra starten. Vi synes det er synd og ikke optimalt at vi skal indkøre ham 2 gange, kort tid efter hinanden. Overvejer på en eller anden måde at holde ham hjemme indtil han skal starte i vuggestue... Hvad tænker du er bedst? Hvordan gør vi det bedst muligt og mest smertefrit at køre ham ind begge steder. Det vil være forskelligt hvem der kan hente og bringe, men enten mor eller far.
Håber du kan finde hoved og hale i brevet.
Mange hilsener Mor og Far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.