Svar: Aftenflaskestop
Kære Camilla
Det lyder som om at det går rigtig godt hos jer og som om at din dreng trives rigtig godt. Det er helt rigtigt at det vil være en god idé at komme ud af aftenflasken og alternativet kan meget vel være en kop lun mælk og evt. en banan, inden han skal sove samt en godnathistorie. Det vil sige at du i stedet for at sidde med ham og give ham flaske, fortsat skal tilbyde ham lidt mælk af en kop (letmælk) og så give ham nærheden, opmærksomheden osv. ved at læse en historie.
Det kan være en rigtig god idé at tilbyde ham en godnatgrød efter aftensmaden, så du er sikker på at han i hvert fald ikke er sulten og som sagt er banan inden sengetid også altid godt. Der er nogle stoffer i banan, som får barnet til at slappe af og banan og varm mælk ligger godt i maven.
Det vil også være en rigtig god idé at du tager ham med i processen, hvor flaskesutterne er for gamle og ikke længere dur og derfor skal smides ud. Han kender sandsynligvis ...
... godt til "slut" - når historien er slut, så klappes bogen sammen og du gestikulerer "slut" med dine hænder, der er ikke mere historie. Det samme når mælkekartonen på bordet er tom - "slut" der er ikke mere mælk, den er tom. Han ved måske også hvor skraldespanden er, det er der man kommer mælkekartonen i når den er slut.
Dette skal du overføre til sutteflasken - flaskesutterne er i stykker, de dur ikke mere, de skal smides ud, det er "slut". Når han efterfølgende måske spørger efter sin flaske, så tag ham med, vis ham at flasken ikke dur, der er ingen flaskesutter, de er slut og tilbyd så et alternativ - lun mælk af kop ...
Nogle vælger også at trappe mængden af vælling ned, så han i stedet for 180ml får 150 i et par dage, derefter 100 ml, så 50 og tilsidst helt kan undvære og faktisk selv begynder at forestrække mælk af kop + godnathistorie frem for flaske.
Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Barselshotel
Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.
Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.
På et...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.