Annonce

Annonce

GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud


17. maj 2024

Forfatter:
Laura Rønne Basse
Forlag:
Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesår:
2024
Sidetal:
140
Pris:
249
ISBN:
9788771853728
GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud

Læs omtalen af "GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud" under annoncen ...


Annonce

Børns sprog kommer ikke af sig selv, men udvikler sig i samspil med andre. Og det er vigtigt, at vi voksne understøtter de naturlige og komplekse processer i sprogudviklingen.

Bogen GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud har fokus på sproglige læringsmiljøer og sprogarbejde med mindre grupper af børn. Bogen viser dig, hvordan du som voksen - f.eks. dagplejer eller pædagog - kan understøtte sprogmiljøet med indretningen af rum og legeområder, der stimulerer og udfordrer barnets sprogverden.

Bogen giver dig viden om børns sprogudvikling og beskriver, hvordan du opbygger et solidt sprogligt læringsmiljø, laver sprogvurderinger og brugbare handleplaner i samarbejde med logopæder og forældre.

GUIDE til sprogarbejdet i dagtilbud bygger på aktuel forskning og er fyldt med sprogstimulerende aktiviteter og lege, sprogstrategier og fokuspunkter, som er lette at indarbejde i dagligdagen.

Bogen er bygget op omkring følgende seks fokusområder:

1. Kend børnenes nærmeste udviklingszone
2. Lav en brugbar handleplan
3. Hav fokus på den gode dialog
4. Lav spændende aktiviteter
5. Prioritér legen
6. Indret et godt sprogmiljø

Bogen henvender sig til alle faggrupper, der arbejder med børn i dagtilbud - pædagoger, dagplejere, logopæder, vejledere og studerende på pædagoguddannelsen.

Af samme forfatter findes også:
Milepæle i barnets sprog - gode råd og idéer til at støtte barnets sprogudvikling

Om forfatteren
Laura Rønne Basse er cand.mag. i audiologopædi og arbejder som underviser og konsulent ved Københavns Professionshøjskole. Her uddanner hun kommende sprogvejledere og logopæder og samarbejder med pædagoger i praksis om at udvikle sproglige læringsmiljøer i høj kvalitet.
Hun er især optaget af, hvordan man kan skabe deltagelsesmuligheder og udvikling for børn i udsatte positioner ved hjælp af fokus på sprog og kommunikation.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce