Annonce

Annonce

Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!


3. februar 2004

Forfatter:
Grethe Kragh-Müller
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
318
Pris:
269
ISBN:
8711160187
Helens vurdering:
Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!

Jeg har valgt at give bogen "Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Ka´selv - vil selv er skrevet af Grethe Kragh-Müller, som beskæftiger sig med børns udvikling i teori og praksis. Hun er uddannet cand.psych. med speciale i børn og er ansat som lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Hun beskriver hvordan hverdagen med et barn på 1 - 3 år former sig på godt og ondt. Den alder der tidligere hed trodsalder, men nu hedder selvstændighedsalderen.

Ka´selv - vil selv er inddelt i fire dele. I første del af bogen ser hun på, hvad det er for et kulturelt og samfundsmæssigt liv, det 1 - 3 årige barn vokser op i her i Danmark i dag.

I anden del beskriver Grethe Kragh-Müller barnets fysiologiske/anatomiske udvikling. Der er et stort afsnit om udviklingen og funktionen af barnets hjerne. Derudover beskrives barnets motoriske, sproglige og erkendelsesmæssige udvikling, samt hvordan barnet bliver bedre til at kunne.

Del tre handler om at ville selv, om hvordan barnet udvikler følelser og vilje. Derudover er der et stort afsnit om udviklingen af "selv´et".

Del fire er ...men jeg har brug for din hjælp en beskrivelse af, hvordan vi som voksne kan forstå og hjælpe vores barn på vej. Det handler om at lytte til sit barn og sætte grænser på den "rigtige måde". Det handler om de situationer som alle forældre kender, om den hysteriske unge, der smider sig på gulvet i supermarkedet, eller barnet der gentagne gange gør det modsatte af, hvad vi som forældre ønsker, eller bliver vred, når det får et nej.

Grethe Krag-Müller giver med baggrund i teorien praktiske råd til bedre at kunne forstå og løse de konflikter, som man møder med det 1 - 3 årige barn.

Det er en bog som henvender sig til såvel forældre eller andre, der ønsker at vide mere om børns "trodsalder".

Bogen er på nogen punkter meget teoretisk, men er med sine praksisbeskrivelser og hverdaghændelser ind imellem alligevel forholdsvis nem at gå til.

Det er en bog som helt sikkert fortjener 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce