Annonce

Annonce

Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!


3. februar 2004

Forfatter:
Grethe Kragh-Müller
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
318
Pris:
269
ISBN:
8711160187
Helens vurdering:
Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!

Jeg har valgt at give bogen "Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Ka´selv - vil selv er skrevet af Grethe Kragh-Müller, som beskæftiger sig med børns udvikling i teori og praksis. Hun er uddannet cand.psych. med speciale i børn og er ansat som lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Hun beskriver hvordan hverdagen med et barn på 1 - 3 år former sig på godt og ondt. Den alder der tidligere hed trodsalder, men nu hedder selvstændighedsalderen.

Ka´selv - vil selv er inddelt i fire dele. I første del af bogen ser hun på, hvad det er for et kulturelt og samfundsmæssigt liv, det 1 - 3 årige barn vokser op i her i Danmark i dag.

I anden del beskriver Grethe Kragh-Müller barnets fysiologiske/anatomiske udvikling. Der er et stort afsnit om udviklingen og funktionen af barnets hjerne. Derudover beskrives barnets motoriske, sproglige og erkendelsesmæssige udvikling, samt hvordan barnet bliver bedre til at kunne.

Del tre handler om at ville selv, om hvordan barnet udvikler følelser og vilje. Derudover er der et stort afsnit om udviklingen af "selv´et".

Del fire er ...men jeg har brug for din hjælp en beskrivelse af, hvordan vi som voksne kan forstå og hjælpe vores barn på vej. Det handler om at lytte til sit barn og sætte grænser på den "rigtige måde". Det handler om de situationer som alle forældre kender, om den hysteriske unge, der smider sig på gulvet i supermarkedet, eller barnet der gentagne gange gør det modsatte af, hvad vi som forældre ønsker, eller bliver vred, når det får et nej.

Grethe Krag-Müller giver med baggrund i teorien praktiske råd til bedre at kunne forstå og løse de konflikter, som man møder med det 1 - 3 årige barn.

Det er en bog som henvender sig til såvel forældre eller andre, der ønsker at vide mere om børns "trodsalder".

Bogen er på nogen punkter meget teoretisk, men er med sine praksisbeskrivelser og hverdaghændelser ind imellem alligevel forholdsvis nem at gå til.

Det er en bog som helt sikkert fortjener 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce