Annonce

Annonce

Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!


3. februar 2004

Forfatter:
Grethe Kragh-Müller
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
318
Pris:
269
ISBN:
8711160187
Helens vurdering:
Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!

Jeg har valgt at give bogen "Ka´selv - vil selv... men du må hjælpe mig!" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Ka´selv - vil selv er skrevet af Grethe Kragh-Müller, som beskæftiger sig med børns udvikling i teori og praksis. Hun er uddannet cand.psych. med speciale i børn og er ansat som lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Hun beskriver hvordan hverdagen med et barn på 1 - 3 år former sig på godt og ondt. Den alder der tidligere hed trodsalder, men nu hedder selvstændighedsalderen.

Ka´selv - vil selv er inddelt i fire dele. I første del af bogen ser hun på, hvad det er for et kulturelt og samfundsmæssigt liv, det 1 - 3 årige barn vokser op i her i Danmark i dag.

I anden del beskriver Grethe Kragh-Müller barnets fysiologiske/anatomiske udvikling. Der er et stort afsnit om udviklingen og funktionen af barnets hjerne. Derudover beskrives barnets motoriske, sproglige og erkendelsesmæssige udvikling, samt hvordan barnet bliver bedre til at kunne.

Del tre handler om at ville selv, om hvordan barnet udvikler følelser og vilje. Derudover er der et stort afsnit om udviklingen af "selv´et".

Del fire er ...men jeg har brug for din hjælp en beskrivelse af, hvordan vi som voksne kan forstå og hjælpe vores barn på vej. Det handler om at lytte til sit barn og sætte grænser på den "rigtige måde". Det handler om de situationer som alle forældre kender, om den hysteriske unge, der smider sig på gulvet i supermarkedet, eller barnet der gentagne gange gør det modsatte af, hvad vi som forældre ønsker, eller bliver vred, når det får et nej.

Grethe Krag-Müller giver med baggrund i teorien praktiske råd til bedre at kunne forstå og løse de konflikter, som man møder med det 1 - 3 årige barn.

Det er en bog som henvender sig til såvel forældre eller andre, der ønsker at vide mere om børns "trodsalder".

Bogen er på nogen punkter meget teoretisk, men er med sine praksisbeskrivelser og hverdaghændelser ind imellem alligevel forholdsvis nem at gå til.

Det er en bog som helt sikkert fortjener 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce