Annonce

Annonce

Sproget og barnet


25. april 2009

Forfatter:
Bente Sidenius
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2009
Sidetal:
200
Pris:
249
ISBN:
9788778877376
Sproget og barnet

Læs omtalen af "Sproget og barnet" under annoncen ...


Annonce

At tilegne sig et sprog er andet og mere end at udtale ord korrekt og kunne mange af dem. Via sproget bliver vi forstået og forstår andre; vi når hinanden og har kontakt ved hjælp af sproget og kan fortælle hinanden om fantasier, meninger, ønsker, oplevelser m.m. Derfor er det vigtigt at støtte det lille barns sprogbrug og -udvikling; sproget skal udvikles indefra og have inspiration udefra.

Børn taler - i vuggestue, børnehaven, skolen, i bussen og derhjemme. De taler med andre børn, med voksne og med sig selv. De taler om alvorlige og vigtige ting, de laver sjov og er sommetider også frække. De lærer sig selv og andre børn og voksne at kende ved at tale med dem; de ser sig selv og når andre ved at bruge sproget.

I bogen Sproget og barnet fortæller talepædagog Bente Sidenius, hvordan børn tilegner sig sproget fra spædbarnets tidlige kontakt og frem til den 6 åriges bevidste brug af sproglige egenskaber.

Sproget og barnet indeholder emner som:
- Barnets udvikling
- Sprogtilegnelse
- Tosprogede børn
- Hvordan barnet bruger sproget
- Støtte barnets sprog
- Udvikling af sproglige kompetencer

Bogen henvender sig til alle som har med børn at gøre - forældre, pædagoger, lærere.

Kapitlet om tosprogede børn handler som udgangspunkt om tosprogede børn der skal lære at tale dansk, hvordan man støtter disse børn både hjemme og i daginstitution. Det generelle omkring tosprogede børn og sprogtilegnelse, kan dog sagtens læses og bruges af familier, bosiddende i udlandet, hvor dansk er modersmålet og andetsproget det der tales i det pågældende land.

Om forfatteren:

Bente Sidenius er pædagog og talepædagog. Hun afholder foredrag og pædagogiske kurser og har skrevet bøger og artikler om børn og deres sproglige udvikling.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce