Annonce

Annonce

I Periferiens Centrum, voksne med Aspergers syndrom


26. februar 2006

Forfatter:
Eskild Rasmussen
Forlag:
Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
192
Pris:
268
ISBN:
877706429
Helens vurdering:
I Periferiens Centrum, voksne med Aspergers syndrom

Jeg har valgt at give bogen "I Periferiens Centrum, voksne med Aspergers syndrom" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

I Periferiens Centrum, voksne med Aspergers syndrom er, som titlen siger, en bog om hvordan det er at være voksen med Aspergers syndrom. En beskrivelse af, hvordan man som voksen med Aspergers syndrom, ofte oplever selv at være i centrum, mens at opgivelserne oplever at vedkommende befinder sig i fællesskabets udkant.

Bogen er skrevet af Eskild Rasmussen, som selv har Aspergers syndrom og gennem denne bog, forsøger han at give et billede af hvordan og hvorfor den voksne med Aspergers syndrom ofte har en helt anden oplevelse af de ting der sker, end vi andre har.

Bogen indeholder mange forskellige emner, som kendetegner og beskriver det at have Aspergers syndrom. Der gives forskellige eksempler i form af cases, diagnose og diagnoseværktøjer beskrives, og bogen kommer ind på forskellige emner som barndom, opvækst, uddannelse, karriere, parforhold, venskaber m.m.

Bogen indledes med en læservejledning, hvilket er en udmærket idé, da det hjælper lidt til at skabe et overblik. For bogen indeholder rigtig mange emner og mange kommentarer og det kan være svært, trods læsevejledningen, at holde den røde tråd.

Eskild Rasmussen bruger rigtig mange kilder og henviser ofte til forskellige teoretikere og deres teorier. Der er teori som handler netop om Asperger og det at være i det autistiske spektrum, men der er også mange henvisninger som bruges i andre sammenhænge. F.eks. benytter Eskild Rasmussen sig af Howard Gardners teori om intelligens til at beskrive og forklare hvorfor nogle med Aspergers syndrom har særlige talenter. Howard Gardners teori gennemgåes også særskilt i appendix 1 bagest i bogen. En fin deltalje, synes jeg.

Jeg tænker at måden bogen er skruet sammen på, måden sproget er, - måden hele teksten bliver til en tekstmosaik, hvor man henter dele forskelige steder fra og samler det til en helhed, - er meget beskrivende for at det netop er en person med Asperger, som har lavet denne bog. Bogens udformning er således sigende i sig selv, når man taler om Aspergers syndrom.

Der er en fin beskrivelse af hvordan man mangler gensidighed og indlevelse i kommunikationen med en person med Aspergers syndrom. Og man får undervejs et lille indblik i forfatteren Eskild Rasmussens liv med Asperger.

Bogens forside med en zebra mellem andre heste er en fin lille detalje. Billedet med Zebra´er er før blevet brugt af Gunilla Gerland, som også har fået diagnosticeret Aspergers syndrom. Dette i en alder af 29 år. Gunilla Gerland siger: There's no one zebra striped exactly as another ... og dette slutter ringen, så vi igen er hvor bogen her begyndte at "være i periferiens centrum".

Jeg vælger at give bogen 3 bismervægte

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce