Annonce

Annonce

Præmaturbogen - et godt liv som barn, ung og voksen


22. oktober 2021

Forfatter:
Jonna Jepsen
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2021
Sidetal:
421
Pris:
349
ISBN:
9788772163536
Præmaturbogen - et godt liv som barn, ung og voksen

Læs omtalen af "Præmaturbogen - et godt liv som barn, ung og voksen" under annoncen ...


Annonce

Præmaturbogen samler vores viden om for tidligt fødte, deres trivsel og udvikling.

At være født for tidligt er et særligt vilkår. For lang de fleste har den præmature fødsel en afgørende betydning for deres sindstilstand, trivsel og udvikling på både kort og langt sigt. Tidligere var den gængse opfattelse - både i lægeverdenen og i det øvrige samfund - at et meget for tidligt født barn enten måtte have et fysisk eller mentalt handicap eller være fuldstændig normalt fungerende. Men imellem de to yderpunkter findes der mange for tidligt fødte, der har en lang række 'usynlige senfølger'. De kan have større eller mindre vanskeligheder med alt fra spisning til socialt samspil, og disse hænger ofte sammen og forstærker hinanden.

I "Præmaturbogen" afdækker Jonna Jepsen årsagerne til de hyppigt forekommende udfordringer relateret til for tidlig fødsel og giver en forståelse af sammenhængene ud fra et helhedsperspektiv. Hun tilbyder dermed en udtømmende gennemgang af, hvor man kan sætte ind over for det lille barns, skolebarnets, den unges og den voksne ubalancer og udfordringer, og hvordan man kan hjælpe alle aldersgrupper til et godt liv i positiv udvikling.

Bogen er opdelt i 4 dele:

Del 1 handler om den "Den skæve start" - herunder f.eks. barnets oplevelse af livet uden for livmoderen før tid og de umodne organer, nervesystemet og hjernen.

Del 2 handler om "Følger og senfølger" - herunder f.eks. angst, hyperaktivitet, hypersensitivitet, koncentrationsbesvær, sansemotoriske ubalancer, infektioner, selvværd/selvtillid, identititesproblemer, samspilsproblemer mm.

Del 3 handler om "Særlige opmærksomhedspunkter i hverdagen - herunder f.eks. forældreskabet, pasningsmuligheder, pædagogisk tilgang, samarbejde mellem familie og fagpersoner, søskende mm.

Del 4 handler om "Offentlige støtteforanstaltninger".

"Præmaturbogen" henvender sig til forældre til for tidligt fødte børn i alle aldre, til fagpersoner og til de præmature unge og voksne, som ønsker konkrete værktøjer til og forståelse for de vanskeligheder, en for tidlig fødsel kan føre med sig.

Om forfatteren
Jonna Jepsen har i 30 år samlet erfaringer og faglig viden om for tidligt fødte, deres trivsel og udvikling. Hun har udgivet en række bøger om især for tidligt fødte og er derudover foredragsholder, underviser, coach og specialkonsulent. Hun er desuden stifter af og tidligere formand for Dansk Præmatur Forening.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce