Annonce

Annonce

Forklædt som normal - en opvækst med ADHD


21. november 2014

Forfatter:
Caroline Lilja
Forlag:
Akademisk Forlag
Udgivelsesår:
2014
Sidetal:
268
Pris:
220
ISBN:
9788750044024

Læs omtalen af "Forklædt som normal - en opvækst med ADHD " under annoncen ...


Annonce

En hudløst ærlig og barsk fortælling om en opvækst med ADHD.

”Bogen rummer voldsomme begivenheder, for sådan har mit liv – også – været, og hvis andre for alvor skal kunne spejle sig i min historie, er den nødt til at være autentisk. Som 17-årig fik jeg stillet en diagnose, som i mange år har fået mig til at føle mig anderledes, misforstået og forvirret. En diagnose, jeg er nødt til at slutte fred med, for den bliver kun værre af at blive ignoreret.”

Caroline havde svært ved at koncentrere sig i skolen, hun kunne ikke overskue at lave lektier, og hun kom ofte i konflikt med veninderne uden helt at forstå hvorfor. Hendes forældre var frustrerede, for cyklen blev konstant stjålet, hun tabte sine nøgler, glemte tiden og var generelt altid på tværs i forhold til regler og aftaler. Carolines forældre henvendte sig gang på gang til ’systemet’ for at få hjælp, men holdningen var altid den samme; hun skulle nok vokse fra det, for hun var godt begavet, bare en smule umoden.

Virkeligheden var imidlertid en ganske anden, og efter et ophold på efterskole sagde skolens leder, at Caroline burde lade sig undersøge igen. Herefter gik det stærkt. Caroline fik stillet diagnosen ADHD – i sommerferien inden hun skulle starte i gymnasiet. Det blev starten på en voldsom tid, for hvordan kombinerer man gymnasiepræstationsræs, alkoholindtag og masser af fester med usikkerhed, Ritalin og et stort behov for struktur i hverdagen?

Det og meget andet fortæller Caroline om i bogen, ligesom hendes nærmeste: mor, far, moster, kæreste, veninde, mentor, sagsbehandler og efterskoleleder sammen med en psykiater, en specialpædagogisk vejleder og ADHD-foreningens formand fuldender fortællingen om Caroline og en diagnose, som flere og flere børn og unge får stillet.

Bogen er skrevet til unge med ADHD og deres familier samt til lærere, pædagoger, socialrådgivere og andre professionelle.

Caroline Lilja blev student i 2013. Hun har gået med denne bog i tankerne i flere år, fordi hun har et stærkt ønske om, at de ting, hun selv har oplevet både før og efter sin diagnose, kan komme andre børn og unge til gavn og måske gøre de mennesker der skal møde dem, lidt klogere på opgaven.

Køb bogen "Forklædt som normal - en opvækst med ADHD " her


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce