Annonce

Annonce

At miste et barn er en livsproces


20. februar 2005

Forfatter:
Susanne Østergaard
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
297
Pris:
298
ISBN:
8778871875
Helens vurdering:

Jeg har valgt at give bogen "At miste et barn er en livsproces" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

At miste et barn er en livsproces er 19 personlige beretninger om, hvordan det er at være mor og miste sit barn før, under og efter fødslen.

Forfatteren Susanne Østergaard mistede selv i 1989 et spædbarn. Hun er uddannet pædagog og psykolog.

Gennem tiden har holdningen til og håndteringen af spædbarnsdød ændret sig og fælles for de fem af kvinderne er, at de alle har mistet deres barn for mere end 25 år siden. Alligevel er det fælles for alle 19 kvinder, at de har oplevet stor sorg og at det at miste et barn uanset om det var før, under eller efter fødslen har påvirket deres liv fremover.

De meget personlige beretninger er fortalt gennem et interview, hvor alle kvinder er blevet stillet de samme spørgsmål. Selve bogens skriveform er på denne måde, - først et spørgsmål og så et svar. Det virker dog på ingen måde 'skematisk' og man lever sig nemt ind i de personlige fortællinger.

Selvom bogen indeholder mange følelsesladede beretninger, så er indholdet samtidig meget optimistisk, og det kommer fint frem at døden jo er en del af livet. Samtidig viser netop de personlige beretninger forskelligheder, om hvordan man som kvinde og mor hver især tager afsked med sit barn, om hvordan familiens og omgivelsernes støtte er forskellig.

Bogen kommer ind på emner som afsked, parforhold, begravelse, kirkelige handlinger, de professionelle, kroppen, at være gravid igen og meget mere.

At miste et barn er en bog som naturligt henvender sig kvinder, som har mistet et barn, men det er også en bog som kan læses af andre, det være sig familie og pårørende eller af professionelle som i deres arbejde møder kvinder der har oplevet at miste et barn.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte.

Køb bogen "At miste et barn er en livsproces" her

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce