Annonce

Annonce

Hvad med jeres børn? - sådan kommer børnene bedst muligt gennem skilsmissen


4. december 2004

Forfatter:
Judith S. Wallerstein og Sandra Blakeslee
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2004
Sidetal:
351
Pris:
269
ISBN:
8711166932
Helens vurdering:
Hvad med jeres børn? - sådan kommer børnene bedst muligt gennem skilsmissen

Jeg har valgt at give bogen "Hvad med jeres børn? - sådan kommer børnene bedst muligt gennem skilsmissen" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Hvad med jeres børn? handler som underoverskriften siger om hvordan man bedst muligt hjælper sit barn igennem skilsmisse. Det er en af de eneste bøger jeg har set, hvor man ikke kun fokuserer på de voksne, men også medtænker børnenes behov før, under og efter en skilsmisse.

Bogen er skrevet af Judith S. Wallerstein, som er psykolog og forsker i modernefamilieforhold. I mere end 30 år har hun fulgt skilsmissebørn og deres forældre tæt, både igennem forskning og som terapeut.

Sandra Blakeslee er medforfatter til bogen og er en prisbelønnet videnskabsjournalist, som bl.a. skriver for New York Times.

Bogens forord er skrevet af psykolog Margrethe Brun Hansen.

Bogen er inddelt i fem forskellige afsnit, som hver omhandler forskellige emner.

Første del beskriver selve skilsmissen, og er her opdelt efter børnenes forskellige alder. Hvornår og hvordan skal man sige det til sit barn, hvad betydning har barnets alder for dette, hvad kan de forstå og hvordan kan man tage hensyn. Alle aldersgrupper er med fra 0-17 år.

Anden del handler om forældrene. Hvordan er det at skulle bo alene, være eneforældre, være deleforælder. Især sidstnævnte er rigtig interessant og der gives et meget fint budskab om hvordan man vælger den rigtige samværsordning. Det handler om dels at lytte til barnet/børnene og at sørge for gode rammer, så barnet 'ikke føler at det bor i en kuffert', hvis det skal flytte fra den ene forælder til den anden.

Det 'overbebyrdede barn' bliver fint beskrevet i del tre, hvor forfatterne også kommer fint omkring det at skulle være en ny slags far og mor. Om det svære ved pludselig at være alene, sammen med sine børn.

Fjerde del beskriver de sammenbragte familier, når du bliver gift igen, når der kommer stedforældre og de svære højtider, hvor traditionerne i hver familie ofte er forskellige og for børnene ofte har stor betydning.

Femte og sidste del handler om de svære samtaler. Om hvorfor man ikke bare kan begrave fortiden og komme videre og om det vigtige i at fortælle sine børn at det der mislykkedes for dig, vil kunne lykkes for dem.

Bogen Hvad med jeres børn? - sådan kommer børnene bedst muligt gennem skilsmissen bør læses af alle forældre som enten overvejer en skilsmisse, står midt i skilsmissen, eller som er blevet skilt. Det er en bog som kan støtte både forældre og børn i den meget svære situation det er er blive skilt.

At forfatterne Wallerstein og Blakeslee er amerikanere kunne man godt forestille sig ville være problematisk, da der er både kulturelle og samfundsmæssige forskelle på USA og Danmark. Men dette er bestemt ikke tilfældet og jeg synes det er en både meget nyttig og tankevækkende bog.

Bogen fortjener helt bestemt 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce