Annonce

Annonce

Miraklernes tid er ikke forbi


26. marts 2006

Forfatter:
Bonnie og Peter Falck
Forlag:
Forlaget Gemini
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
191
Pris:
199
ISBN:
8799113805
Helens vurdering:
Miraklernes tid er ikke forbi

Jeg har valgt at give bogen "Miraklernes tid er ikke forbi" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Miraklernes tid er ikke forbi er en personlig beretning om tvillingepigerne Amalie og Sofie, som blev født 3 mdr for tidligt.

Det er en åben og hudløst ærlig beskrivelse af et meget svært forløb. Bogen er skrevet af Bonnie og Peter Falck, forældre til Amalie og Sofie, og læseren får lov til at følge med hele vejen fra graviditeten er en konstatering til man pludselig står med to små piger.

Det er en følelsesmæssig rutsjebane, hvor der er glæde, fortvivlelse, angst, bekymring, vrede, håb, lykke osv. Hele følelsesregistret er repræsenteret.

Miraklernes tid er ikke forbi er skrevet i dagbogsform, og derudover er bogen inddelt i kapitler. Eksempel fra bogens kapitel "Den første scanning og den søde ventetid":
- "Den unge læge fortsætter sin scanning, og overlægen kigger ham blot over skulderen og siger så pludselig: "Ja, jeg får det altså også til to". "A hvad´" udbryder Peter og jeg. "Er der to?" "Ja, der er tvillinger". Peter og jeg fniser og bliver fuldstændig overstadige. Vi var totalt uforberedte på dette"

Amalie og Sofie fødes. De er tvillinger med Tvilling-til-Tvilling-Transfusions-Syndrom (TTTS), hvilket betyder at de er født med fælles moderkage og slås om blodtilførslen og hvor den ene "tømmer" den anden for blod". De indlægges på Rigshospitalets Neonatalafdeling og her følger læseren så forløbet dag for dag.

Alt får frit løb, også frustrationerne over personalet, de gode og de minde gode sygeplejersker, - og man får et indblik i hvor vigtigt det er at personale ikke bare passer børnene, men også ser forældrene og arbejder professionelt. Yder omsorg for både børn og forældre.

Eksempel fra bogen: Denne morgen følte jeg derimod at jeg blev ignoreret af sygeplejersken og stod ligesom bare på sidelinien og ventede på, at hun skulle præsentere sig og sige, at det i dag var hende, der skulle passe Amalie.

Bonnie og Peter Falck har skrevet bogen til deres to piger. Men den er også tilegnet andre familier som får børn født for tidligt. Det er en bog, som også personale vil have stor glæde af at læse og den er helt bestemt tankevækkende.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce