Annonce

Annonce

Epilepsi - 6 år og narkoman


19. september 2003

Forfatter:
Kim Holm
Forlag:
Algarve
Udgivelsesår:
2000
Sidetal:
160
Pris:
225
ISBN:
8798822101
Helens vurdering:
Epilepsi - 6 år og narkoman

Jeg har valgt at give bogen "Epilepsi - 6 år og narkoman" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Epilepsi – 6 år og narkoman skrevet af Kim Holm, som er far til Sarah, der har epilepsi og er blevet hjerneskadet af en medicinforgiftning.

Bogen er en meget personlig beretning om hvordan det er at være forældre til et barn med epilepsi og hvordan det er at være barn, med en sygdom, hvor ingen ved hvornår det næste anfald kommer eller hvad der sker.

Bogen tager udgangspunkt i fortællingen om Sarah og de første 6 år af hendes liv, hvor hun og familien skulle leve med epilepsi, indlæggelser, undersøgelser, medicin osv. Det er en meget subjektiv og derfor rammende beskrivelse om kampen for at få et værdigt liv.

Bogen præsenterer os for flere danske børn, der alle lider af epilepsi og tre familier fortæller om de erfaringer de har med at bruge det amerikanske Doman-program, hvor man gennem træning søger at optræne de hjerneskadede børn til at blive 100% normalt fungerende. I bogen får man et indblik i hvad Doman-programmet går ud på og der er også et eksempel på et dagsprogram.

Som følge af at det er en subjektiv og meget personlig beretning bærer bogen præg af en vrede overfor det danske sundhedsvæsen, som ifølge forfatteren svigter disse børn. Ifølge Kim Holm er de danske sundhedsmyndigheders viden om epilepsi og hjerneskader ikke god nok og det videnskabelige grundlag er meget tyndt. Kim Holm kommer endvidere med det postulat at mange af børnene er udsat for medicinske forsøg.

Bogen lægger op til at man som forældre skal stole på egne fornemmelser og gøre, hvad man tror er bedst for sit barn. Bogen er, så vidt jeg forstår, også lavet med henblik på at give andre forældre og børn med epilepsi mulighed for at tænke anderledes, tænke alternativt.

Jeg mener dog at bogen også med fordel kan læses af sundhedspersonale og forskellige faggrupper, der arbejder med disse børn. Det er en bog der lægger op til debat på flere niveauer. Både over spisebordet derhjemme, men også i arbejdsmæssig sammenhæng, når man arbejder med børn. Jeg vælger derfor at give bogen her tre bismervægte.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce