Annonce

Annonce

Gyldendals leksikon om børn 0 – 15 år


19. september 2003

Forfatter:
Anna Louise Stevnhøj
Forlag:
Gyldendal
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
198
Pris:
269
ISBN:
8702014394
Helens vurdering:
Gyldendals leksikon om børn 0 – 15 år

Jeg har valgt at give bogen "Gyldendals leksikon om børn 0 – 15 år" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Gyldendals leksikon er som navnet siger et opslagsværk, hvor man kan slå forskellige emner om børn op. Opslagsordene dækker emner, som kan bruges akut, hvis man finder et symptom hos sit barn og har behov for at vide, hvad man gør. Det kan f.eks. være et ord som Arp, hvor man får en forklaring samt en beskrivelse af hvordan det behandles, eller et ord som Opkastning, hvor der på samme måde ligger beskrivelse og forslag til handling efter barnets alder.

Leksikonet indeholder desuden forklaring af mange latinske og udenlandske udtryk, som ofte bruges inden for sundhedssektoren. Jeg ser derfor bogen som relevant, hvis man ønsker hjælp til oversættelse af papirer, man f.eks. har fået på sygehuset eller hos lægen. Eksempel på disse ord kan f.eks. være Babinski-reflex, Bonding og Deprivation. Endvidere indeholder leksikonet forklaring på mange at de forkortelser der bliver anvendt i sundhedssektoren f.eks. ADHD/DAMP, MBD, SSP osv.

Derudover indeholder leksikonet en kort præsentation at nogle af de psykologer og pædagoger, der enten har præget eller præger det syn man har på børns opdragelse og udvikling i dag. De korte beskrivelser kan bruges til at give et indblik i hvad de enkelte personer står for og om man ønsker at læse uddybende om et emne.

Bogen er på 198 sider og dækker alderen 0-15 år. Det betyder naturligvis at bogen ikke kan tage alt med eller gå i dybden med emner. Det er kun et opslagsværk.

Bogen er hårdtindbundet og i en god kvalitet, med nogle fine farvefotos. Det er således en bog man kan have stående på hylden i mange år.

Jeg giver bogen tre bismervægte. Det er en god bog i en fin kvalitet. Som opslagsværk er emnerne naturligt meget korte og kun overfladisk berørt. Bogen kan således ikke stå alene, men vil være et fint supplement på boghylden.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce