Annonce

Annonce

Gyldendals leksikon om børn 0 – 15 år


19. september 2003

Forfatter:
Anna Louise Stevnhøj
Forlag:
Gyldendal
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
198
Pris:
269
ISBN:
8702014394
Helens vurdering:
Gyldendals leksikon om børn 0 – 15 år

Jeg har valgt at give bogen "Gyldendals leksikon om børn 0 – 15 år" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Gyldendals leksikon er som navnet siger et opslagsværk, hvor man kan slå forskellige emner om børn op. Opslagsordene dækker emner, som kan bruges akut, hvis man finder et symptom hos sit barn og har behov for at vide, hvad man gør. Det kan f.eks. være et ord som Arp, hvor man får en forklaring samt en beskrivelse af hvordan det behandles, eller et ord som Opkastning, hvor der på samme måde ligger beskrivelse og forslag til handling efter barnets alder.

Leksikonet indeholder desuden forklaring af mange latinske og udenlandske udtryk, som ofte bruges inden for sundhedssektoren. Jeg ser derfor bogen som relevant, hvis man ønsker hjælp til oversættelse af papirer, man f.eks. har fået på sygehuset eller hos lægen. Eksempel på disse ord kan f.eks. være Babinski-reflex, Bonding og Deprivation. Endvidere indeholder leksikonet forklaring på mange at de forkortelser der bliver anvendt i sundhedssektoren f.eks. ADHD/DAMP, MBD, SSP osv.

Derudover indeholder leksikonet en kort præsentation at nogle af de psykologer og pædagoger, der enten har præget eller præger det syn man har på børns opdragelse og udvikling i dag. De korte beskrivelser kan bruges til at give et indblik i hvad de enkelte personer står for og om man ønsker at læse uddybende om et emne.

Bogen er på 198 sider og dækker alderen 0-15 år. Det betyder naturligvis at bogen ikke kan tage alt med eller gå i dybden med emner. Det er kun et opslagsværk.

Bogen er hårdtindbundet og i en god kvalitet, med nogle fine farvefotos. Det er således en bog man kan have stående på hylden i mange år.

Jeg giver bogen tre bismervægte. Det er en god bog i en fin kvalitet. Som opslagsværk er emnerne naturligt meget korte og kun overfladisk berørt. Bogen kan således ikke stå alene, men vil være et fint supplement på boghylden.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce