Annonce

Annonce

Selvværdets gåder


17. oktober 2004

Forfatter:
Carl-Mar Møller
Forlag:
PP Forlag
Udgivelsesår:
2004
Sidetal:
192
Pris:
229
ISBN:
8776770028
Helens vurdering:
Selvværdets gåder

Jeg har valgt at give bogen "Selvværdets gåder" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Selvværdets gåder er skrevet af Carl-Mar Møller som er uddannet psykoterapeut og som han også selv skriver i bogen er 'provokatør'.

Der er ingen tvivl om at bogen Selvværdets gåder er provokerende, men den er bestemt også tankevækkende og nogen gange er det måske sundt nok at 'blive rusket lidt op i'.

Selvværdets gåder handler som titlen siger om selvværd, hvordan man opbygger og nedbryder sit selvværd. Om hvordan andre kan nedbryde vores selvværd med bemærkninger som 'Kan du overhovedet gøre noget rigtigt?' og hvordan vores selvværd styrkes gennem 'Du må endelig spørge mig, hvis du er i tvivl'.

Bogens omdrejningspunkt handler om forholdet mellem kvinde og mand, om parforhold og hvordan vi kommunikerer med vores partner. Som Carl-Mar skriver så 'tænder mænd gennem øjnene og kvinder gennem ørerne'. En del af bogen handler derfor om sexualitet og lyst eller manglende lyst til sex.

I denne forbindelse giver Carl-Mar konkrete eksempler på, hvordan kvinder og mænd kommunikerer forbi hinanden og hvad det skal til for at ændre dette.

Men bogen Selvværdets gåder bekriver også hvad det betyder for ens selvværd at gå på arbejde og have kolleger. Carl-Mar beskriver her det psykisk dårlige arbejdsmiljø, mobning og evnen til at sige fra.

Bogen beskriver også vigtigheden i at give ros og beskriver, hvordan man formulerer og tager imod kritik.

Bogen kommer også kort ind på forholdet fædre-døtre og mødre-sønner og det at leve et singleliv, evt. som enlig forælder.

Selvværdets gåder er bog der kan læses af dig, som oplever parforholdet problematisk, som søger at finde ord for, hvorfor kvinder og mænd er forskellige og hvad vi kan gøre for at styrke hinanden og vores parforhold.

Selvom bogen er provokerende, giver den stof til eftertanke. Den megen fokusering på sex og det sproglige brug kan diskuteres og det er en bog som er oplagt til debat.

Selvom bogen er tankevækkende, så har den for mig et tiltider utiltalende sprogbrug, hvilket gør at jeg giver denne bog 3 bismarvægte.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce