Annonce

Annonce

Glade børn med højt selvværd - en forældreguide


8. oktober 2008

Forfatter:
Dan Svarre
Forlag:
Politikens forlag
Udgivelsesår:
2008
Sidetal:
135
Pris:
169
ISBN:
9788756787130
Helens vurdering:

Jeg har valgt at give bogen "Glade børn med højt selvværd - en forældreguide" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Dan Svarre, psykolog med speciale i børneopdragelse, konfliktløsning og selvudvikling er forfatter til bogen Glade børn med højt selvværd - en forældreguide.

Det er en rigtig god bog til alle forældre. Den er skrevet i et let forståeligt sprog og fyldt med masser af eksempler, små cases fra hverdagen, som gør bogen nærværende og til at forstå. Til hver lille historie hører forklaringen og tankerne bag børnenes handlinger og hvordan du som forældre hjælper dit barn videre på den bedst mulige måde. Det er konstruktiv guidning til, hvordan skal du som forældre reagere nu.

I bogen møder du f.eks. Jonas på 9 år, som pludselig en dag bryder sammen og siger "jeg er bare den dummeste i hele verden, jeg dur bare ikke til noget .."

Du møder Tanja på 5 år, som kommer hjem fra børnehave med tegninger som hun stolt overrækker dig ...

Du møder også Sidsel på 7 år, som har været på fisketur med sin far og storebror og stolt fortæller hvordan hun selv har fanget en fisk ...

... og mange andre historier, alle sammen nogen du som forældre kan nikke genkendende til

Når vi som forældre står i disse små situationer, hvordan reagerer vi så? De fleste reagerer med at rose. Til Jonas ville vi sige "Sikke noget vrøvl, du er da simpelthen så dygtig, der er da meget du kan og er god til ..". Når vi ser Tanjas tegninger af små nissehuer og fine julestjerner, så vil vi på samme måde udbryde "Nej, hvor er de flotte" og når Sidsel stolt viser sin nyfangne fisk frem, så vil vi naturligt sige "Nej, hvor er den flot" og rose hende til skyerne.

Men roser har torne og selvom vi gør det i bedste mening, af kærlighed og begejstring, så er det ikke nødvendigvis det bedste. Ros giver nemlig ikke glæde ved at være til, det giver ikke følelsen af at have værdi, at være noget særligt fordi jeg er mig og det er det børn har brug for - de skal føle at de er noget særligt, i kraft af den person de er, at de er en vigtig del af fællesskabet, en vigtig del af at være i familien. Resultatet er selvværd - glade børn med højt selvværd.

Da jeg modtog bogen Glade børn med højt selvværd - en forældreguide var mine forventninger høje og bogen lever tilfulde op til dette.

Den er let at gå til og beskriver på en fin og overskuelig måde forskellen på at give sit barn selvtillid og give sit barn selvværd. En rigtig fin bog, der fortjener 5 bismervægte.

Køb bogen "Glade børn med højt selvværd - en forældreguide" her

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce