Annonce

Annonce

Spis for livet, børn!


5. juni 2006

Forfatter:
Arne Astrup m.fl.
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2006
Sidetal:
103
Pris:
199
ISBN:
8711265043
Helens vurdering:
Spis for livet, børn!

Jeg har valgt at give bogen "Spis for livet, børn!" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Spis for livet, børn og med undertitlen Kostomlægning til et bedre liv er skrevet af Arne Astrup, Ulla Pedersen, Søren Toubro og Annette Vedelspang.

Spis for livet børn er blevet til fordi det går den forkerte vej med børns vægt. Flere og flere børn tager for meget på og statistikken viser at næsten 16% af danske piger og drenge er overvægtige, når de går ud af folkeskolen.

Jeg møder selv en del overvægtige børn i mit arbejde som skolesundhedsplejerske og ofte er børnene selv meget kede af at veje for meget, ofte holdes børnene udenfor legen, - ikke fordi de nødvendigvis drilles, men fordi deres vægt gør det svært for dem at følge med de andre.

Mange forældre giver udtryk for at det er svært at hjælpe børnene, de synes de prøver at spise forholdsvis sundt og gør sig mange gode overvejelser, når det drejer sig om madindkøb og madlavning. Alligevel tager barnet og måske også forældrene på.

Der er kun en forklaring på, hvorfor man tager på og det er at man spiser flere kalorier end kroppen bruger. Ofte stammer kalorierne fra fedt og sukker og derfor er det netop dette som der sættes fokus på i Spis for livet, børn!

Bogen er først og fremmest henvendt til forældre og andre voksne som gerne vil deltage i kostvejledning af børn. Bogen er dog også god for de lidt større børn, som gerne selv vil lære at ændre madvaner og blive bevidste om hvormeget og hvorofte de spiser fedt og sukkerholdig mad.

Spis for livet, børn! er bygget op omkring et tællesystem, hvor maden er inddelt i farver, som giver et signal om hvad der er godt at spise meget af og hvor man skal passe på. Der er ca. 750 madvarer udregnet i felter og de giver de dækker de fleste menneskers madvareforbrug.

Spis for livet, børn! er ikke en slankekur, da det signalerer afsavn og ekstrem kontrol. Der er ingen "forbudte" madvarer, men i stedet en bevidsthedsgørelse omkring hvad vi indtager og hvormeget.

Et vigtigt budskab er også at maden ikke gør det alene, men der skal også motion til.

Det er vigtigt at bogen læses af voksne og at man som voksen ved at det ikke er noget børn kan klare alene. Det er en fælles sag og det er vigtigt at forældre er med til at støtte deres barn, forstået på den måde at der ikke skal fokuseres på barnet som "et problem" og det må være op til barnet hvorvidt andre skal involveres. Barnet behøver f.eks. ikke fortælle at det er på slankekur, men kan fortælle at det tæller røde og gule felter. Forældre bør samtidig vise et godt eksempel og bakke hundrede procent op omkring det.

Når det er sagt, så tænker jeg at det dog også er vigtigt at der netop er en udefra, som kan følge op. Det kunne være en sundhedsplejerske eller egen læge.

Spis for livet, børn! er en meget aktuel og helt igennem en rigtig god bog. Også en bog som har manglet, her er et arbejdsredskab, som er håndgribeligt og til at gå til.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at det stadig kræver kræfter og overskud at gå igang med en kostomlægning og du skal virkelig ville dette for dit barn, hvis det skal lykkes. Har du viljen, så er her også en bog med muligheder.

Jeg vælger derfor at give bogen 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce