Annonce

Annonce

God nat min skat - en guide til rolige nætter


25. juni 2008

Forfatter:
Benedikte Hertel
Forlag:
Politikens forlag
Udgivelsesår:
2008
Sidetal:
208
Pris:
199
ISBN:
9788756782524
Helens vurdering:
God nat min skat - en guide til rolige nætter

Jeg har valgt at give bogen "God nat min skat - en guide til rolige nætter" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Endelig en ny dansk bog om børn og søvn. God nat min skat - en guide til rolige nætter er skrevet af Benedikter Hertel, sundhedsplejerske og psykoterapeut.

God nat min skat - en guide til rolige nætter giver dig en basal viden om børn og søvn. Herunder søvnrytmer og drømme, A og B mennesker og søvnens betydning.

Herefter guides du igennem barnets søvn og forskellige behov for hjælp til at falde i søvn fra barnet er ganske lille 0-6 måneder, 6-15 måneder, 15 måneder til 3 år og tilsidst det store barn på 3 til 10 år.

Benedikte Hertels menneskesyn kommer fint til udtryk hele bogen igennem og det giver plads til at glemme "man skal og bør" og i stedet lytte til sig selv og sit barn. Gode sovevaner skabes, når man glemmer hvad man skal og bør men i stedet lytter til, hvad det er der virker.

Det handler om at være realistisk, ikke forvente at barnet sover mere end det gør og være opmærksom på at der naturligt vil være perioder i barnets liv, hvor det sover dårligere og mere uroligt end i andre perioder.

Bogen er meget fint struktureret, hvert kapitel indledes med lidt faktuel viden og der er hele vejen igennem små guide-boxes med gode råd. Det kan være f.eks.

- læg mærke til dit barns signaler
- det du ved beroliger dit barn, brug også dette når dit barn skal puttes
- sørg for at dit barn ikke bliver distraheret under amning
- stol på dig selv, når du kan se at dit barn trænger til søvn
- vær tydelig i dit kropssprog og dine signaler
- hold fast i din beslutning, når du har taget den
- brug intuition, hvis du var barnet lige nu, hvad kunne du så tænke dig ...

Derudover er bogen også fyldt med forældreerfaringer og forfatterens kommentarer, hvilket er med til at gøre bogen mere personlig og virkelighedsnær - du er som forældre ikke den eneste, der synes at den her periode er svær.

God nat min skat - en guide til rolige nætter er en rigtig fin bog, henvendt til forældre, som gerne vil søge råd og vejledning om søvn i håb om at få den bedste nattesøvn for hele familien.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce