Annonce

Annonce

Sov godt - En Guide til forældre med små børn


12. november 2006

Forfatter:
Dr. Harry Zehnwirth
Forlag:
oKIDokie Pty Ltd
Udgivelsesår:
2006
Sidetal:
105
Pris:
299
ISBN:
064645384X
Helens vurdering:
Sov godt - En Guide til forældre med små børn

Jeg har valgt at give bogen "Sov godt - En Guide til forældre med små børn" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

For rigtigt mange forældre er det svært at få børn til at sove og nu er der kommet en ny bog som netop handler om, hvordan du får dit lille barn til at sove godt fra starten.

Sov godt. En guide til forældre med små børn er skrevet af Dr. Harry Zehnwirth, som har praktiseret som børnelæge i mange år. Efter i sit arbejde at have mødt utallige børn med søvnproblemer fik han idéen til at udvikle "Sov godt".

Hele idéen Sov godt er en bog, som giver praktiske løsninger på børns søvnproblemer, men sammen med bogen følger en CD og det er især på dette punkt at bogen skiller sig ud fra andre bøger på markedet.

Sov godt-CD´en er ikke vuggeviser, men særligt udvalgte lyde, som distraherer og beroliger barnet, når det skal sove.

Der er 3 formål med Sov godt-CD´en:
- Den beroliger og trøster babyen, når den lille græder eller er pylret
- Den får et uroligt barn til at falde i søvn
- Den kan få et uroligt barn til at koncentrere sig om f.eks. at spise

Sov godt-CD´en spilles meget højt, det vil sige højere end barnet græder. Tanken er at spædbørn bliver overraskede (men ikke forskrækkede) og bliver derved distraheret fra deres gråd og uro. Efterfølgende kan man så skrue lidt ned, så lydende bruges mere som baggrunds støj.

Lydende på Sov godt-CD´en er inddelt i 3 forskellige sektioner. Der er "lyde fra nærmiljøet", der er såkaldt "hvid lyd" og der er "Mozart".

Lyde fra nærmiljøet er skabt på kunstig vis og er således en blanding af lydende fra en støvsuger, en løbende vandhane, luften der blæser osv. Lydende er blandet i forskellige kompositioner, der skal virke beroligende på børn. Lydenes effekt øges yderligere ved at der er lagt lyde fra moderens krop (hjertelyd f.eks.) ind over, således at lydende minder om tiden, da barnet lå i livmoderen.

Hvid lyd er forskellige lydfrekvenser kombineret på en ensartet måde. Da hvid lyd er en ensartet blanding af lyde, indeholder hvid lyd ikke nogen pludselige skarpe eller afbrudte lyde. Idéen er at skabe en konstant lyd, som når vi står med den lille i armene og hvisker shh, shh, shh... - ubevidst laver man her en hvid lyd.

Mozart-stykkerne er valgt fordi de er velkendte, enkle og smukke. Det er små menuetter som Mozart skrev, før han fyldt 6 år. Idéen her er: "Musik af et barn, til et barn". Selvom barnet kan lide at lytte til stykkerne, vil de ofte ikke være egnede, når barnet skal sove, her anbefales lyde fra nærmiljøet og hvid lyd.

Sov godt-CD´en anbefales til børn fra 0 til 12 måneder og det oplyses at den har særlig stor virkning på børn fra 0 til 6 måneder.

Der er for mig at se ingen tvivl om at lyde fra nærmiljøet kan have en virkning. Jeg kender fra min tid på barselsafdelingen netop til at bruge hjertelyd hos de små, hvis mor af en eller anden grund ikke kunne være sammen med barnet.

Flere familier finder også gavn i at bruge støvsugeren og lad den stå og suge, når barnet skal sove, så effekt har det.

Man kan så stille spørgsmålstegn ved, hvor gamle børn kan være. Det vil være naturligt for barnet at finde ro ved disse lyde, hvis de er brugt fra barnet er ganske lille, men om man kan bruge dem til f.eks. et 8 mdr´s barn, som pludselig ikke vil sove - jeg ved det ikke. Det kan være et forsøg værd, men er nok ikke nogen garanti.

Der er ingen tvivl om at det er en kærlig og omsorgsfuld idé. Det fremgår af bogen. Hjertet er med også i principperne om, hvordan man får barnet til at sove.

Man kan så diskutere, hvorvidt man f.eks. er enig i at børn ikke bør spise sig i søvn ved f.eks. brystet og man i stedet skal arbejde efter princippet "Spis, leg, sov" som bogen anbefaler. Men der er plads til at man lytter efter og gør det, man selv har det bedst med og det kan jeg godt lide.

Bogen er første gang udgivet i Australien 2005 og har her fået stor succes. Bogen udkommer netop nu på dansk og Dr. Harry Zehnwirth der har skrevet bogen og sammensat cd'en, kommer til Danmark til marts, og vil være til rådighed for interviews fra d.15/3 til d. 23/3 2007.

Personligt synes jeg det er spændende at høre, hvad I forældre synes om bog og CD og om det virker i praksis.

Jeg vælger at give bog og CD 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce