Annonce

Annonce

Smerter hos børn


6. december 2014

Forfatter:
Maiken Bjerg og Charlotte Jensen
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2014
Sidetal:
350
Pris:
299
ISBN:
9788771183450

Læs omtalen af "Smerter hos børn" under annoncen ...


Annonce

Smerter påvirker barnets generelle overskud til at være nærværende, fokuseret og koncentreret og sågar dets oplevelse af grundlæggende tryghed. Smerter er dermed et komplekst fænomen, der griber ind i mange aspekter af barnets og familiens liv, og det er ikke altid enkelt at løse smerteproblematikker.

Mange børn lider ikke blot under smerten, men også under manglende viden hos de voksne, der omgiver dem. Jo bedre de voksne er klædt på til at støtte barnet, desto bedre vilkår er der for, at barnet vil kunne mestre.

Børn oplever smerte på lige fod med voksne, men de udtrykker smerten mere indirekte. Ofte kan de ikke sætte så mange ord på smerten, men viser den i stedet gennem adfærd og aktivitetsniveau, forfra smerten kan blive fejltolket eller overset af de voksne.

Smerter hos børn - Indsigt, mestring, lindring bygger på den nyeste teori og forskning. Læseren bliver både indført i den psykologiske og neurofysiologiske forståelse af smerter og opstiller redskaber til håndtering af barnets smerter, således at de kommer til at fylde mindst muligt. Den ser bl.a. også på forældres møde med sygehusvæsenet, på problematikker vedrørende børn i narkose, på kroniske smerter, musikterapi, mindfulness, massage og meget mere.

Udgangspunktet i denne bog er at give børn med smerter de bedste betingelser for at udvikle sig, trives, skabe sociale relationer og øge deres indlæringsmuligheder.

Bogen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn i sundhedsfagligt regi, og til forældre til børn med smerter.

Maiken Bjerg er SE-traumeterapeut og har mange års erfaring med børn med forskellige traumer og kroniske lidelser, herunder smerter. Hun arbejder i dag i privat praksis. Charlotte Jensen er cand.psych. og har i sit arbejde særligt fokus på familier med kronisk sygdom. Hun arbejder i dag i egen praksis.

Køb bogen "Smerter hos børn" her


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce