Annonce

Annonce

Smerter hos børn


6. december 2014

Forfatter:
Maiken Bjerg og Charlotte Jensen
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2014
Sidetal:
350
Pris:
299
ISBN:
9788771183450

Læs omtalen af "Smerter hos børn" under annoncen ...


Annonce

Smerter påvirker barnets generelle overskud til at være nærværende, fokuseret og koncentreret og sågar dets oplevelse af grundlæggende tryghed. Smerter er dermed et komplekst fænomen, der griber ind i mange aspekter af barnets og familiens liv, og det er ikke altid enkelt at løse smerteproblematikker.

Mange børn lider ikke blot under smerten, men også under manglende viden hos de voksne, der omgiver dem. Jo bedre de voksne er klædt på til at støtte barnet, desto bedre vilkår er der for, at barnet vil kunne mestre.

Børn oplever smerte på lige fod med voksne, men de udtrykker smerten mere indirekte. Ofte kan de ikke sætte så mange ord på smerten, men viser den i stedet gennem adfærd og aktivitetsniveau, forfra smerten kan blive fejltolket eller overset af de voksne.

Smerter hos børn - Indsigt, mestring, lindring bygger på den nyeste teori og forskning. Læseren bliver både indført i den psykologiske og neurofysiologiske forståelse af smerter og opstiller redskaber til håndtering af barnets smerter, således at de kommer til at fylde mindst muligt. Den ser bl.a. også på forældres møde med sygehusvæsenet, på problematikker vedrørende børn i narkose, på kroniske smerter, musikterapi, mindfulness, massage og meget mere.

Udgangspunktet i denne bog er at give børn med smerter de bedste betingelser for at udvikle sig, trives, skabe sociale relationer og øge deres indlæringsmuligheder.

Bogen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn i sundhedsfagligt regi, og til forældre til børn med smerter.

Maiken Bjerg er SE-traumeterapeut og har mange års erfaring med børn med forskellige traumer og kroniske lidelser, herunder smerter. Hun arbejder i dag i privat praksis. Charlotte Jensen er cand.psych. og har i sit arbejde særligt fokus på familier med kronisk sygdom. Hun arbejder i dag i egen praksis.

Køb bogen "Smerter hos børn" her


Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce