Annonce

Annonce

Introvert - stå ved dig selv


23. juli 2013

Forfatter:
Anna Skyggebjerg
Forlag:
Rosinante
Udgivelsesår:
2013
Sidetal:
198
Pris:
249
ISBN:
9788763827164
Helens vurdering:

Jeg har valgt at give bogen "Introvert - stå ved dig selv" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Har du nogensinde fået at vide, at du skulle være lidt mere åben og sige noget mere? At du kan virke indelukket og skulle prøve at være lidt mere udadvendt? Eller har du nogensinde fået at vide, at dit barn er genert, tilbageholdende, tænksom? Måske har bedsteforældre, pædagoger, skolelærere eller andre voksne sagt (og måske synes du det også selv), at det ville være bedre, hvis dit barn turde lidt mere, havde lidt flere venner og syntes det var sjovt at spille fodbold.

”Kunne du ikke være lidt mere frisk?!”, ”Han siger aldrig noget!”, ”Kunne du ikke bare ligesom de andre ….?!”, ”Hun går altid alene og trækker sig fra de andre”, ”Hvis ikke bedstevennen er der, så ved han ikke, hvad han skal”, ”Kan du ikke tale noget højere, så vi kan høre dig?!”, ”Du gør det svært for dig selv, når du holder dig tilbage!”

Kan du genkende noget af dette? Så er du eller dit barn måske introvert.

Anna Skyggebjerg har begået en rigtig fin bog Introvert – stå ved dig selv” og hun skriver blandt andet i bogen: Introverte er ikke usociale eller patologisk generte. (At være genert betyder at være bange for andre menneskers fordømmelse. Det er pinefuldt at være genert; det er ikke pinefuldt at være introvert.) Introverte er bare sociale på en anden måde end ekstroverte. Det er hverken værre eller bedre, bare anderledes.

Og bogen handler om at være introvert i en ekstrovert verden. Ekstroverte har ofte mange venner og skelner ikke mellem venner og kammerater – introverte har ofte en eller få venner, som de er meget trofaste overfor. Ekstroverte får energi af at være sammen med mange mennesker – introverte får energi af at kunne fordybe sig. Ekstroverte er ofte de første til at melde sig, når en ny aktivitet skal i gang – introverte vil helst se aktiviteten an, før de beslutter sig for at deltage…

Anna Skyggebjerg kommer rigtig fint omkring de udfordringer man som introvert møder dagligt, nemlig forventninger om at være som de ekstroverte. At være introvert eller være forældre til et introvert barn, kan være rigtig svært, fordi værdier som ”masser af venner”, ”være hurtig til at svare”, ”være aktiv i sin fritid” osv. alt sammen er værdier, som passer rigtig godt på en ekstrovert, men ikke på den introverte. De ekstroverte børn får masser af anerkendelse fra omverdenen, deres kvaliteter er synlige og pædagoger og lærere roser dem. De introverte får ikke samme ros, men fortjener den ligeså meget. Anna Skyggebjerg skriver:

”Det er hjerteskærende at være vidne til. … Alle børn er forskellige, men ligeværdige, og har krav på helt samme anerkendelse af, hvem de er. Men verden elsker de ekstroverte børn højere end de introverte børn.”

Måske er du selv introvert og har et barn, der har det som dig. Måske er du ekstrovert og forældre til et introvert barn, måske har du en introvert eller ekstrovert ægtefælle, måske har du både et introvert og et ekstrovert barn .. Ingen af os er 100% introverte eller ekstroverte, men befinder os i et kontinuum imellem disse to ting. Men uanset, hvordan jeres familie er sammensat, hvilke personlighedstyper den rummer, så vil det være rigtig rart at læse om, hvordan man som introvert oplever verden, og hvad man kan have brug for.

Anna Skyggebjergs bog ”Introvert – stå ved dig selv” kan være en øjenåbner – uanset om du selv eller dit barn er introvert. Bogen giver et rigtig godt indblik i, hvordan du kan støtte dit introverte barn og kan bestemt anbefales at læse.

Når jeg vælger at give Anna Skyggebjergs bog 4 og ikke 5 bismervægte, så er det fordi Anna Skyggebjerg anbefaler, at man lader det introverte barn sige fra overfor f.eks. børnefødselsdage. Og det er jeg ikke enig i. Netop børnefødselsdage synes jeg er vigtige at deltage i, det er vigtigt for kammeratskabet og sammenholdet og det er med til at forebygge mobning, at alle børn inviteres og kommer til de fødselsdage og andre fester, der holdes.
Hvis man er forældre til et introvert barn, så synes jeg det at vigtigt, at man hjælper barnet med at skabe en situation, som barnet kan overskue. Man kan f.eks. lave en aftale om at barnet deltager, men ikke overnatter. Ligesom man også kan lære sit barn at sige fra overfor aktiviteter, som barnet ikke har lyst til eller lige skal se, hvordan fungerer, før barnet er klar til at melde sig på banen. Barnet deltager således i festen, men er ikke tvunget til aktiviteter, som barnet ikke har lyst til.

Men alt i alt en rigtig god bog om at være introvert, skrevet på en uhøjtidelig og let tilgængelig måde. God læselyst!

Om forfatteren:
Anna Skyggebjerg, forfatter, blogger, magister i litteraturhistorie – og introvert.
Hun har holdt utallige foredrag, interviews og er god til det. Ingen har opdaget at Anna Skyggebjerg brugte et døgn på at komme sig – og tænkte ”jeg gør det aldrig mere!”. Ingen opdagede, at hun var introvert, fordi hun lod som om, at hun var ekstrovert.

Har også skrevet bøgerne ”Super Mor”, ”Zen for mødre” og e-bogen ”Da jeg besluttede, at jeg er en god nok mor”.

Køb bogen "Introvert - stå ved dig selv" her

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce