Annonce

Annonce

Fantastiske forældre


26. september 2007

Forfatter:
Margot Sunderland
Forlag:
Det Schønbergske Forlag
Udgivelsesår:
2007
Sidetal:
288
Pris:
269
ISBN:
9788757017076
Helens vurdering:
Fantastiske forældre

Jeg har valgt at give bogen "Fantastiske forældre" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Margot Sunderland, der normalt arbejder med børn på Child Mental Health i London har brugt 8 år på at skrive og forske i forbindelse med denne bog - og resultatet er fremragende.

Fantastiske forældre er en fagligt veldokumenteret bog, som på en gang formår at beskrive den almindelige og ofte meget brugte indstilling til børn, børneopdragelse, søvn og samtidig bidrager med den nyeste viden. Den konfronterer den gamle indstilling om at børn f.eks. skal have lov til at græde og at børn bliver forkælede hvis de tages op og trøstes med den nyeste viden og forskning på området.

Margot Sunderland fortæller, at hvis du ignorerer og overhører et grædende barn, hvis du ikke lytter til dem og reagerer på deres behov, hvis du sender dem væk, lukker dem inde på værelset, så kan du medvirke til at de bliver skadet på et niveau, hvor de som voksne vil få betydelige følelsesmæssige problemer og have svært ved at klare f.eks. stress i dagligdagen.

Fantastiske forældre indledes med et kapitel om barnets hjernemæssige udvikling og hvordan hjernen udvikler sig og påvirkes af hvordan vi som forældre reagerer på vores børn. Margot Sunderland har ved hjælp af bla. hjernescanninger undersøgt, hvad det gør ved barnets hjerne at opleve frygt, raseri eller bedrøvelse og hvordan hjernen reagerer og udvikler sig forskelligt alt efter hvordan vi som forældre reagerer på den sindstilstand som barnet befinder sig i.

De store områder der beskrives i Fantastiske forældre er:
- Børn og søvn, - hvordan får du dit barn til at sove på en tryg og god måde
- Gråd, - hvorfor græder dit barn, hvordan skal du trøste
- Opdragelse - temperament og irettesættelser, hvordan skal du reagere og hvorfor

Bogen handler ikke kun om de mindste børn, men i bogen beskrives både, hvordan vi påvirker barnet allerede i graviditeten, det spæde barn, når barnet bliver baby, tumling, kommer i børnehavealderen og når op til den tidlige skolestart. Et spænd fra ca 0 til 5-6 år.

Fantastiske forældre ser også på, hvordan du styrker dit barns selvværd, hvordan børn leger, hvordan barnet opbygger meningsfulde forhold til andre mennesker, hvordan deres humør også påvirkes af den mad de tilbydes, hvad der sker, når et barn oplever splittelse i familien, når søskende kommer til osv.

Fantastiske forældre er en uundværlig bog på hylden. Den henvender sig til alle, både forældre og fagpersoner, der vil bidrage til at den næste generation der vokser op får det bedst mulige grundlag. Vi kan ikke trylle og vi kan ikke give garantier for et langt og lykkeligt liv, men med den viden Margot Sunderland giver i sin bog, kan vi alle blive bedre forældre og dermed også give vores børn det bedste. Og hvem vil ikke gerne det?

Fantastiske forældre er den bedste og mest veldokumenterede bog om børneopdragelse, som jeg har læst. Det er en bog, som jeg ville ønske jeg selv havde kunnet skrive. Den kan kun få 5 bismervægte

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce