Annonce

Annonce

Trygge børn


4. august 2006

Forfatter:
Jorunn Hansson, Christina Oscarsson
Forlag:
Schønberg
Udgivelsesår:
2006
Sidetal:
257
Pris:
249
ISBN:
8757016887
Helens vurdering:
Trygge børn

Jeg har valgt at give bogen "Trygge børn" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Trygge børn og med undertitlen - en bog om at være forældre er netop henvendt til forældre. Det er ikke om bog om børn og børns udvikling, men det er en bog om, hvad vi forældre kan gøre, for at skabe en tryg og dejlig barndom for vores børn.

Bogen er skrevet af Jorunn Hansson og Christina Oscarsson som begge har hver 4 børn. Deres ønske har været, som det er for alle andre forældre, at skabe tryghed for deres børn. Som mødre ved de at forældreskab er et langvarigt engagement og at det kræver tid. De ved også at livet består af medgang og modgang og man kan ikke altid være lige lykkelig, men uanset hvad livet byder en af modstand, så må det være forældres opgave at få børnene til at føle sig trygge, respekteret og elsket.

Forfatterne savnede en bog, som kunne beskrive børn og forældre i den tid vi lever i nu. Idag tilbringer børn og voksne væsentligt mere tid sammen foran f.eks. tv´et, begge forældre går på arbejde, børnene er i institution. Der er behov for en bog, som ser på børn og forældre i nutidens Danmark og giver forslag til, hvordan man skaber trygge børn i vores tid.

Og dette må jeg sige at forfatterne mestrer til fulde. Trygge børn er en rigtig dejlig bog, som favner mange af de emner, som forældre stiller spørgsmål om idag. Det er emner som selvværd, selvtillid, skolegang, søvn, stress, spisevaner, skilsmisse, søskenderelationer, sorg og meget mere.

Det helt unikke ved Trygge børn er dog at det ikke kun er forfatterne Jorunn Hansson og Christina Oscarsson, som giver deres bud på hvordan vi som forældre hjælper vores børn til at blive harmoniske og trygge mennesker.

Bogen indeholder også bidrag fra rigtig mange fagfolk, - familieterapeut, børnspsykolog, læge, psykiater, pædagog, sundhedsplejerske, præst og mange flere. Forfatterne formår at samle deres egne tanker og gå i dybden med de forskellige emner og få bidragene fra de forskellige fagfolk til at fremstå som en helhed. Der er igen løftede pegefingre, men en masse bud på, hvordan vi som forældre kan være og handle i forhold til vores børn.

Det er en bog, som er nem at gå til. Netop fordi forfatterne ved at børnefamilier er travle mennesker og det kan være svært at finde tid, så er bogen inddelt i forskellige afsnit og kapitler som vedrører forskellige emner. Hvert kapitel kan læses for sig og i selvvalgt rækkefølge.

Trygge børn er en meget fin bog, og det er dejligt med en bog, som ikke bare giver løsninger, men som giver tid og mulighed for refleksion. Dejligt med en bog, som netop handler om at ville sit barn det bedste på den bedste måde og ud fra de rammer man nu har.

Trygge børn kan kun få 5 bismervægte

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artiklerSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce