Annonce

Annonce

Vi tænker! En bogserie for børn om tanker og følelser


14. januar 2019

Forfatter:
Michelle Garcia Winner m.fl.
Forlag:
Forlaget Pressto
Udgivelsesår:
2018
Sidetal:
31
Pris:
199
ISBN:
9788790333843
Vi tænker! En bogserie for børn om tanker og følelser

Læs omtalen af "Vi tænker! En bogserie for børn om tanker og følelser" under annoncen ...


Annonce

Vi Tænker! er en serie på 5 hæfter, der er udviklet for at hjælpe børn i alderen 4-7 år med at forstå de sociale, mentale og følelsesmæssige forhold, som er nødvendige for at opbygge en social bevidsthed og kunne agere og kommunikere socialt.

Hvert hæfte fokuserer på et bestemt element i den sociale kommunikation - fra det helt basale om, hvad tanker og følelser er, til det at indgå i en gruppe og at lytte med hele kroppen.

Serien er velegnet til alle børn, men er særlig vigtig for børn, der er brug for støtte til at begå sig i det sociale fælleskab. Den pædagogiske tankegang bag bøgerne kaldes social tænkning og er udviklet af Michelle Garcia Winner, der er medforfatter til bøgerne i serien.

Til serien er udarbejdet en vejledning til pædagoger og lærere. Vejledningen har titlen "Lærebog for sociale opdagelsesrejsende". Det er vigtigt, at hæfterne ikke bruges uden inddragelse af lærebog og øveark. Ellers får man ikke det fulde udbytte af metoden.

I serien findes følgende titler:

1. At tænke tanker og følelser. Hvad vil det sige at tænke en tanke eller føle en følelse. Du møder Evan, Ellie, Jesse og Molly, som skal blive bevidste om deres og andres følelser og tanker. Evan elsker biler, Ellie er bange for edderkopper. Molly kan lide at side stille og læse, mens Jesse helst vil lege med sit tog...

2. Gruppens plan. Hvad vil det sige at være en del af en gruppe? Hvordan tager man hensyn til hinanden og føler sammen plan, så alle føler sig godt tilpas.

3. At tænke med øjnene. Hvordan lægger man mærke til andre og til omgivelserne? Hvordan kommunikerer man med andre, hvordan får man kontakt med andre, selvom det kan være udfordrende. De fire venner rejser ud i rummet.

4. Kroppen i gruppen. Hvilken rolle spiller kroppen, når vi kommunikerer med hinanden?. Hvordan er man fysisk i en gruppe, når man både skal føle det trygt og behageligt - ikke for langt væk og ikke for tæt på. Hvordan kan man med kroppen sende signaler om, at man er interesseret i andre og at man følger samme plan. De fire venner dykker under vandet.

5. Lyt med hele kroppen. Vi lytter med vores øjne, ører, mund, hænder, arme, ben og fødder - og vi sender nonverbale beskeder med vores krop. Hvordan lytter vi til andre, så kommunikation og samspil lykkes. De fire venner tager i zoologisk have.


Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce