Annonce

Annonce

Udslæt


28. august 2004

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at barnet skal holdes så tør og ren forneden som muligt. Bleudslæt kan også skyldes en svampeinfektion. Hvis du er i tvivl, så kontakt lægen.

- Eksem: Den mest almindelige form for eksem hos småbørn er Børneeksem. Det ses som røde, irriterede plamager på f.eks. halsen, i albueled og knæhaser. Det klør og er til stor irritation for barnet. Det er tit værst om vinteren, hvor luften er tør og barnet har meget tøj på. Det kan anbefales at bruge uparfumeret badeolie og at smøre barnets hud dagligt med uparfumeret creme. Hvis eksemen er meget slem vil lægen anbefale behandling med creme, der indeholder binyrebarkhormon. De fleste vokser fra børneeksem med alderen.

- ...


Annonce

... Hormonknopper: Små, hvide, bumselignende knopper, der ofte sidder på barnets kinder. De skyldes hormonpåvirkninger fra moderen, fra tiden i livmoderen og gennem modermælken. De er helt uskadelige og forsvinder af sig selv.

- Jordbærmærke: Rødt mærke, der minder om modermærke og kan sidde overalt på kroppen. De kan vokse lidt og vil hos de fleste forsvinde før barnet er 4-5 år. Hvis jordbærmærket ændrer farve eller begynder at vokse mere, så skal du få lægen til at se på det. Nogle jordbærmærker kræver behandling med bl.a. laser.

- Modermærke: Brune mærker, som er glatte og som ikke må vokse. Sker dette skal mærket undersøges af lægen. De glatte mærker giver sjældent anledning til bekymring, men de forsvinder sjældent igen.

- Storkebid: Er betegnelsen for nogle røde pletter der ligner modermærker og som børn ofte har i nakken eller i ansigtet. De plejer at forsvinde inden for det første år.

- Varmeknopper: Kommer, hvis barnet har det for varmt. Ses som små rødlige knopper på huden de steder, hvor barnet sveder mest, dvs. på ansigt, hals, skuldre, albuer, lyske, knæ. Knopperne forsvinder af sig selv, når barnet ikke har det for varmt mere.Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce