Annonce

Annonce

Tidlig født


26. august 2013

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt født". De er altså født 12 uger eller mere for tidligt.

Det lille barns behov for hjælp er meget forskelligt. Jo yngre barnet er, når det bliver født, jo mere vil det ofte have brug for hjælp i begyndelsen, fordi dets lille krop endnu ikke er helt udviklet. Det for tidligt fødte barn vil blive lagt i en kuvøse, hvor der er mulighed for at regulere varme, fugtighed og ilt. De fleste vil også have ...


Annonce

... behov for hjælp til vejrtrækningen.

I Danmark bruges det der hedder C-PAP, som er en dansk opfindelse. Man kan også nogle gange vælge at lægge barnet i respirator.

Det lille barn vil få mad igennem en sonde, som ligger ind gennem næsen og derfra ned i mavesækken. Hvis moderen malker ud, vil barnet få hendes mælk, også selv om det kun er ganske få dråber. Modermælk er særlig vigtig for de for tidligt fødte børn. Selvom barnet skal ligge i kuvøse, så vil mor eller far få barnet ud og sidde med det, så snart det er muligt, og barnet er stabilt nok til det.

Der fødes ca 4.500 børn for tidligt i Danmark om året og det er for disse familier ofte en rigtig svær tid. Ikke blot under hospitalsindlæggelsen, men også i tiden efter. Når familien er hjemme igen, vil familien - både forældre, barn og evt. søskende, være meget sårbare og have ekstra brug for støtte.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce