Annonce

Annonce

Sundhedsplejerske


26. august 2013

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så får sundhedsplejersken automatisk besked fra fødestedet, og vil sædvanligvis selv kontakte den lille familie og aftale besøg.

Sundhedsplejersken kommer for at hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt dit barn vokser og trives som det skal og give dig råd i forbindelse med dit barns udvikling. Sundhedsplejersken vurderer både barnet og familien som helhed og kan rådgive ...


Annonce

... dig omkring emner som stimulation, kost, ernæring, udvikling, amning, flaskegivning, pleje, sygdom, søskende, samliv, parforhold, depression osv.

Sundhedsplejersken kan også henvise dig til andre professionelle, såsom egen læge, speciallæge, fysioterapeut, talepædagog osv.

De fleste sundhedsplejersker arbejder både med småbørn og skolebørn. Den sygeplejerske som måler og vejer dit barn, laver syn- og høretest og har sundhedssamtaler på skolen (læren om kroppen, kammeratskab, pubertet osv) er ofte også uddannet sundhedsplejerske.

Sundhedhedsplejersken kan også komme i institutioner (vuggestue, børnehave osv.) hvis der er behov for dette. I nogle kommuner er det også sundhedsplejersken der laver hygiejnetilsyn i institutionerne.

Du kan altid kontakte din sundhedsplejerske, hvis du er i tvivl om dit barns udvikling og trivsel.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce