Annonce

Annonce

Overtøj til børn


15. april 2022

Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en "halsedisse". Vælg også altid hue, der ikke har snor. Vælg f.eks. en elefanthue.

Vandtæt regntøj hører sig til, når vejret er mildt, men regnfuldt - hvilket det jo ofte er i Danmark. I takt med at dit barn bliver så gammelt, at det begynder at lege mere og mere ude, så stiller det naturligt ekstra krav til overtøjet.

Du ...


Annonce

... skal f.eks. overveje vandtætheden. Det er godt, hvis flyverdragter, jakker og regntøj kan klare et vandsøjletryk på f.eks. 10.000 mm eller mere. Tøj med et vandsøjletryk på 3-4000 mm vil dog kunne modstå vand, hvis barnet f.eks. sidder på jorden.

Du skal også overveje åndbarheden. Det er vigtigt, at dit barn kan ånde i sit tøj, når det kravler rundt, hopper, gynger og leger. Du skal her naturligt også medtænke, at børn naturligt bruger deres flyverdragter om vinteren, hvor kulden naturligt gør, at åndbarheden i flyverdragten er højere, end den ville være, hvis barnet fik flyverdragten på om sommeren.

Du skal også overveje vindtætheden. I et land som Danmark, hvor det ofte blæser, så er det vigtigt, at dit barn har overtøj, som er vindtæt. Det anbefales, at børnetøj har en vindtæthed på 25 mm/sek.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce