Annonce

Annonce

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test


6. marts 2022

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den gravide, kan man blandt andet bestemme sandsynligheden for trisomi-13, -18 og -21 uden risiko for fosteret.

NIPT-testen er ikke lige så sikker, som en moderkage- eller ...


Annonce

... fostervandsprøve. Testen kan finde næsten alle fostre med trisomi -13, -18, og -21 men ikke samtlige 100%. Et normalt testresultat udelukker derfor ikke fuldstændig, at fosteret kan have en kromosomafvigelse. En dansk undersøgelse viser, at hvis man laver NIPT i stedet for moderkageprøve, finder man kun ca. 75% af de kromosomafvigelser, man ville have fundet ved en udvidet kromosomanalyse. Alligevel vil nogle kvinder foretrække NIPT, da det er uden risiko for barnet, det vil sige uden risiko for abort.

Testen kan på nuværende tidspunkt ikke tilbydes gravide, som venter flerlinger. Testen vil kunne give dig oplysning om fosterets mest sandsynlige køn.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce