Annonce

Annonce

Stigning i skoldkopper


21. maj 2023


I 2023 har der indtil nu været ca. 300 tilfæld​e af skoldkopper, der har krævet kontakt til hospital. Det er flere hospitalskontakter end i første kvartal de sidste 10 år. Det fremgår af tal fra Landspatientregistret, skriver Statens Seruminstitut. 



Af de ca. 300 tilfælde er knap 50 af dem voksne over 18 år, og ca. 200 af dem børn mellem 0-5 år. Da læger ikke har anmeldelsespligt, når det gælder skoldkopper, er det svært at få et komplet billede af omfanget, men Statens Seruminstitut forventer en fortsat høj forekomst af skoldkopper i den kommende tid. 



Statens ...


Annonce

... Seruminstitut oplyser, at de gennem de seneste måneder har hørt fra børnelæger om en øget forekomst af børn med skoldkopper. De har desuden fået et stigende antal henvendelser om ikke-immune gravde, der har været udsat for skoldkopper. 



Både hos gravide kvinder og deres ufødte børn, eller hos nyfødte børn, kan skoldkopper udløse komplikationer. En gravid kvinde, som ikke er beskyttet mod skoldkopper, og som er blevet udsat for smitte, kan beskyttes ved behandling med immunglobulin (WZIG). Dette udleveres af Statens Seruminstitut til læger, der henvender sig. 



Venlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce