Annonce

Annonce

Er du glad for at se mig? Aflevering om morgenen


2. maj 2023


Vidste du, at flere drenge end piger oplever, at der ikke e​r en voksen, der bliver glad for at se dem, når de bliver afleveret om morgenen? Det fortæller Børns Vilkårs om i artiklen "Når børnene selv skal sige det".



De har spurgt 560 børn fra 48 dagtilbud om, hvordan de oplever deres hverdag. Undersøgelsen viser heldigvis, at de fleste børn oplever, at de har trygge relationer til voksne i deres dagtilbud. Der er dog flere børn, der kan lide at gå i børnehave, hvis de har en yndlingsvoksen, eller de bliver mødt af en glad voksen, når de møder ind om morgenen. 



Syv ud af ti børn, der har en yndlingsvksen i dagtilbuddet oplever, at de får kram af en voksen, når de er i institutionen, mens det kun gælder for hvert andet barn, der ikke har en yndlingsvoksen. Og der er en gruppe børn, som er i særlig risiko for ikke at få den omsorg, som de har behov for - det gælder f.eks. drengene.



Drengene oplever i mindre grad end pigerne, at have en yndlingsvoksen. Drengene oplever også, at de oftere bliver skældt ud, og at der ikke er en voksen, der er glad for at se dem.



Derfor er det grund ...


Annonce

... til at være særligt opmærksomme på, om alle drenge føler sig set, forstået og mødt af de voksne. Det gælder også drenge og piger, hvis behov er sværere at læse, og som risikerer at blive overset i dagtilbuddets travle hverdag. 



En yndlingspædagog er, som Clara, 5 år, beskriver det: "Hun trøster mig, hun siger, hvad jeg gør forkert, hvad jeg gør rigtigt. Og når jeg trøster nogen, så siger hun, det var sødt af dig".



Børn er mange timer i institution hver dag, og derfor har de brug for at knytte sig til en voksen både i hjemmet og i dagtilbuddet. Børns Vilkår skriver blandt andet: "Omsorg handler kke alene om at sørge for at barnet får mad, søvn og en ren ble, men også om at møde barnets behov for at føle sig set, hørt og mødt. Barnet skal kunne have tillid til, at de voksne forstår demm og passer på dem. At de er velkomne og betydningsfulde både for de voksne og i fællesskaberne med de andre børn".



Læs mere i artiklen "Når børnene selv skal sige det" her.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce