Annonce

Annonce

Gravide kvinder søges til forskningsprojekt om spædbørns tarmbakterier og afføringsmønstre


10. august 2022


Københavns Universitet Institut for Idræt og E​rnæring søger gravide kvinder til forskningsprojekt om spædbørns tarmbakterier og afføringsmønstre (MOTILITY Mor-Barn kohorten)Formålet med MOTILITY mor-barn kohorten er at undersøge, hvordan spædbørns kost og afføringsmønstre relaterer sig til udviklingen i spædbørns tarmbakterier det første år af barnets liv med henblik på sigt at finde nye måder at kunne afhjælpe mavesmerter hos spædbørn.Desuden vil studiet undersøge, hvordan tarmbakterer relaterer sig til barnets miljø og udvikling. Håbet er, at den nye viden kan bane vejen for nye innovative måder at forebygge og afhjælpe mavesmerter hos spædbørn. Projektet er godkendt af videnskabsetisk komité.Hvem kan deltage?Du kan muligvis deltage, hvis du:- Er gravid og mellem 18 og 40 år- Er villig til at opbevare biologisk materiale fra dit spædbarn i hjemmets fryser- Taler dansk (da alt skriftlig og mundlig information vil være på dansk)Hvordan er forløbet?Studiet forløber fra 1 måned før termin, og til barnet er ca. 1 år gammel. Der vil være tale om 5 besøgsdage af 1-2 timers varighed på Institut for Idræt og ...


Annonce

... Ernæring, Københavns UniversitetBesøg 1: 1 måned før terminBesøg 2: Når dit barn er 3 månederBesøg 3: Når dit barn er 6 månederBesøg 4: Når dit barn er 9 månederBesøg 5: Når dit barn er 1 år Ved første besøg skal du måles og vejes. Inden besøget skal du opsamle én afføringsprøve og én urinprøve. Ved de følgende fire besøg skal dit barn måles og vejes. Desuden tages en spytprøve og en blodprøve fra barnet ved hvert besøg. Du skal mellem besøgene registrere kostmønstre og afføringsmønstre (hver 2. uge) og opsamle modermælk (6. gange), og barnets afføring (hver 2. uge) og urin (hver måned) i hjemmet, når det passer ind i jeres hverdag. Prøverne skal du opbevare i en udleveret og hygiejnisk lille kasse i din egen fryser. Du skal medbringe kassen til hvert besøg, så du løbende får afleveret de indsamlede prøver. Interesseret?Du kan læse mere om studiet og deltagelse herhttps://www.nexs.ku.dk/motilityEller ved at se denne video:https://www.youtube.com/watch?v=GM9JoDw1M4cBedste hilsnerHelenAnnoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce