Annonce

Annonce

Styr på skærm - ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen


18. maj 2022


Sundhedsstyrelsen lancerer netop nu en ny kampagne, der ha​r fokus på, hvordan du, som forælder, kan involvere dig i dit barns digitale liv og samtidig skabe gode skærmvaner i hele familien. Kampagnen hedder "Styr på skærm". Kampagnen blev lanceret i går den 17. maj 2022.



Telefoner, tablets og andre skærme er en fast del af hverdagen for os alle sammen. Tid ved skærmen kan være værdifuld, men det er samtidig vigtigt, at børn og unges skærmaktiviteter ikke går ud over sengetiden, nattesøvnen og den fysiske leg og bevægelse. Derfor er budskabet i Sundhedsstyrelsens nye kampagne "Styr på skærm", at man som forælder bør sætte rammer for brugen af telefon og andre skærme i familien.



Kampagnen består blandt andet af en række korte animationsfilm til forældre med børn i alderen 0-5 år og 6-15 år, som viser nogle af de udfordringer, som forældre kan opleve. Filmene henviser også til de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen har udarbejdet for skærmbrug.



Anbefalingerne tager udgangspunkt i litteraturstudier og viden på området, der eksempelvis viser, at skærmbrug op til sengetid giver dårligere søvn for alle børn i aldersgruppen. Sengetider kan blive forrykket, og børn kan komme for sent i seng, ligesom de ældste i aldersgruppen kan blive ...


Annonce

... forstyrret af telefonen om natten.



Forældre er rollemodeller



Børn gør som deres forældre, derfor bør voksne gå forrest, når der skal skabes sunde digitale vaner i familien. Filmene lægger op til, at man, som familier, skaber nogle klare aftaler i hjemmet, som både gælder børn og voksne. Det kan for eksempel være, at telefonen skal lægges helt væk, både hos store og små, når man spiser aftensmad, eller efter et bestemt tidspunkt på dagen. 



Indsatsen har også et budskab om, at samvær med børnene godt kan være at lave noget sammen med skærmen, f.eks. at se en film eller et computerspil. Det vigtige er bare, at man husker at variere, så alt tid sammen ikke bliver brugt ved en skærm. 



Du kan finde yderligere oplysninger og materiale til Sundhedsstyrelsens kampagne Styr på skærm her. 



Jeg har også samlet Sundhedsstyrelsens råd i artiklen "Anbefalinger for brug af skærm 0-5 årige børn" og artiklen "Anbefalinger for brug af skærm 6-15 årige børn" her.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce