Annonce

Annonce

Downs syndrom og lavt blodsukker


30. juli 2021


Lavt blodsukker med accelereret fedtforbrænding (ket​otisk hypoglycæmi) er tilsyneladende en betydeligt underdiagnosticeret og ukendt tilstand ved Downs syndrom.



En undersøgelse udført i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet (SDU) og en international patientorganisation viser, at 7% af personer med Downs syndorm har episoder med dokumenteret eller mistanke om lavt blodsukker. Det skriver Ritzaus bureau d.d.



Dokumentation eller mistanke om lavt blodsukker hos børn med Downs syndrom har ikke været en kombination, som man tidligere har talt om, men der er sandsynligvis en høj grad af underdiagnosticering og underbehandling. 



Undersøgelsen viser, at det er vigtigt, at man er opmærksom på blodsukkeret, når børn har Downs syndrom. Børn med Downs syndrom vil måske klare sig bedre, hvis deres tendens til lavt blodsukker blev diagnostiseret og behandlet. 



Mange personer med Downs syndrom ...


Annonce

... har tendens til at overspise. Overspisning kan være resultatet af en overdreven sultfølelse på grund af lavt blodsukker. Derfor er det vigtigt at finde ud af, om dette er årsagen - for det kan forebygges.



Kvalme og opkastninger kan også være en indikation af lavt blodsukker. Og alle børn - uanset om de har Downs syndrom eller ej - bør undersøges, hvis de bliver sløve, ikke trives, kaster op eller bliver irritable. Der kan være tale om ketotisk hypoglykæmi, som kan føre til akut hjernedysfunktion og irreversibel hjerneskade. Man ved, at forebyggelse af hypoglykæmi kan medføre forbedrede udviklingsmæssige og kognitive resultater hos patienter med syndromer, det er bla. set ved Prader-Willis syndrom.



Den videnskabelige artikel "Ketotic hypoglycemia in Down syndrom" kan læses her.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce