Annonce

Annonce

Tøjvask og COVID-19


30. marts 2020


Statens Seruminstitut og Sundhedsstyrelsen har følg​e COOP justeret de anbefalinger, der normalt gælder for vores vask af tøj.Vi er i Danmark generelt gode til at vaske tøj på 30, 40 og 60 grader, ligesom vi er gode til ikke at bruge alt for meget sæbe.. men i situationer med udbrud af smitte og i særdeleshed på grund af Coronavirus kan det være nødvendigt, at du ændrer måden, du vasker tøj på.Hvis du er syg med Coronavirus eller bor i hustand med en person, som du mistænker kan være syg af Corona, så anbefales det, at du vasker tøjet ved højere temperaturer end normalt. Varme er en af måderne, som du slår virus ihjel på.Coronavirus er omgivet af en fedtkappe, og da fedt bliver slået i stykker af sæbe, er det vigtigt, at du også bruger tilstrækkeligt med sæbe, når du vasker tøj. Vær derfor ekstra opmærksom på at mængden af sæbe skal passe til mængden af tøj, så du er sikker på, at eventuelle viruspartikler bliver slået ihjel. Pas også på de korte vaskeprogrammer og spareprogrammer. Det er vigtigt, at der er vand nok, når ...


Annonce

... tøjet vaskes, og at maskinen har god tid til at bearbejde tøjet i tromlen.Følg følgende anbefalinger- Håndklæder, sengelinned, vaskeklude, undertøj, karklude og lignende bør vaskes ved et program over 80 grader.- Alt andet tøj bør vaskes ved 60 grader.- Tøj der ikke tåler 60 grader skal du vaske, som du plejer.- Vælg ikke et for kort program, spareprogram eller lignende, når du vasker, det er vigtigt, at vaskemaskinen har tid til at bearbejde tøjet i tromlen, og at der er vand nok i maskinen.- Sørg for at mængden af sæbe passer til mængden af tøj. Sæbe opløser den fedtkappe som omgiver Coronavirus.- Overfyld ikke maskinen, når du vasker.- Brug forkellige kurve eller poser til vasketøj. Sorter og brug forskellige kurve/poser til rent og til snavset tøj.- Husk derudover håndhygiejnen i forbindelse med håndtering af vasketøj. Vask altid hænder, når du har rørt det snavede tøj.- Hvis du bor alene og ikke færdes blandt andre, kan du vaske, som du plejer.God vask!Helen :)Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce